Sidari, Corfu

Op 36 kilometer ten noorden van Corfu Stad ligt het bijzondere vakantiestadje Sidari. De weg er naar toe is al speciaal, het kronkelweggetje is al een belevenis op zich. Het zandstrand is uitstekend van Sidari. Voor jonge gezinnen is dit strand ideaal, het loopt langzaam af in de zee, ideaal dus voor jonge kinderen om in te spelen. Je vindt hier ook Canal d’amour. De naam zegt het al; het kanaal van de liefde! Het verhaal gaat dat als je hier doorheen zwemt, je voor altijd gelukkig zult zijn in de liefde. Sidari is echt de moeite waard om te bezoeken, je vind je hier ook goede restaurants, bars en discotheken. Een heerlijke plek waar je het echte Corfu gevoel kunt beleven. Je hebt hier alles; zon, zee en liefde. Je kunt hier lekker lunchen, dineren en in de avonduren genieten van een drankje. Hou je van shoppen? Je vindt hier leuke winkeltjes. Het bezoeken waard dus!

Bezienswaardigheden in Sidari

1. Canal d’amour
Als je op op Corfu bent, is dit echt iets wat je gezien moet hebben. Deze magische plek staat garant voor liefde. Lees hier meer.

2. Sidari Beach
Het zandstrand van Sidari behoort tot de beste van Corfu. Je kunt hier ook prima watersporten.
3. Centrum Sidari
Het centrum van Sidari bruist. Je vindt er leuke winkeltjes, maar ook leuke restaurants en bars.

Sidari Hotels

Sidari is een heerlijke vakantiebestemming waar veel valt te beleven. Het centrum is levendig. De hoofdstraat loopt langs het strand, langs deze straat vind je veel restaurants en bars. Ook zijn hier leuke winkeltjes te vinden. Hotels vind je hier ook, zoals bijvoorbeeld het Beach Star Hotel en Hotel Mimosa. Deze hotels bevinden zich op loopafstand van het centrum.

Bekijk aanbiedingen voor Sidari

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Sidari

Klimaat Sidari

Sidari heeft een fijn klimaat, met temperaturen die niet snel te warm of te koud zijn. In het winter is het vaak nog goed uit te houden en in de zomer is het niet vaak boven de 30 graden. Sidari heeft een mediterrane klimaat met hete droge zomers en erg milde winters. De beste tijd om Sidari te bezoeken is in de maanden mei tot en met oktober.

Gemiddelde temperatuur

Door dit fijne klimaat en de goede weersomstandigheden is Sidari een geliefde vakantiebestemming. Het aantal zonuren ligt hier gemiddeld op maar liefst 300 per jaar. De gemiddelde temperatuur in Sidari is 27 graden. In de zomermaanden is het vaak wat aangenamer, met temperaturen die niet boven de 30 graden uitkomen. Het water in de zee is dan ook heerlijk verfrissend en aangenaam om in te zwemmen. In de winter is het weer in Sidari nog steeds mild, met temperaturen die niet onder de 10 graden komen.