Bestemmingen Corfu

Op deze pagina vindt u een uitgebreid overzicht van alle plaatsen op Corfu. De hoofdstad van Corfu (Korfoe) is Kerkyra. Wij Nederlanders noemen dit ook vaak Corfu-Stad. Verder vindt je op Corfu veel leuke dorpen die populair zijn onder de toeristen. Denk hierbij aan plaatsen zoals Gouvia, Agios Georgios en het ‘Chersonissos van Corfu’ Kavos

5/5
Gouvia is een klein, maar fijn dorpje aan de noordoostkant van het eiland. Het is hier heerlijk rustig en geliefd bij toeristen. Ook is het dorpje voorzien van een aantal leuke restaurants en cafeetjes.
4.5/5
Ipsos is een klein plaatsje aan de noordwestkant van Corfu-stad. Het is een populair toeristengebied, met een aantal mooie stranden. Ook zijn er genoeg winkeltjes en restaurantjes om je een dagje te vermaken.
4.5/5
Dassia is een badplaats aan de oostkant van het eiland, ook vlakbij Corfu-stad. Het is hier een stuk rustiger dan in Ipsos, maar er zijn wel genoeg leuke restaurantjes en barretjes. Het strand is ook erg mooi, met fijn zand en helderblauw water.
4/5
Kanoni is een wijk van Corfu-stad, gelegen aan de zuidwestkant van het eiland. Het is vooral bekend om zijn mooie uitzicht over het eiland en de prachtige zonsondergangen. Daarnaast is dit de perfecte plek voor het spotten van vliegtuigen.
4/5
Barbati is een klein plaatsje aan de noordoostkant van het eiland, vlakbij Gouvia. Het is een populair toeristengebied. Barbati ligt op 19 kilometer van Corfu Stad.
4/5
Acharavi is een populair plaatje in het noorden van Corfu. Het heeft een heerlijk zand- kiezelstand van kilometers lang. Doordat de zee hier vrij ondiep is, zien we dat dit plaatje erg populair is bij gezinnen met jonge kinderen. Aan de boulevard zijn voldoende restaurants en winkeltjes.
5/5
De hoofdstad van het eiland Corfu (Kerkyra) is natuurlijk de plek waar je moet zijn. Dit is de grootste stad met veel winkels, restaurants en cafeetjes. Ook zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Corfu en de Sint-Spyridon kerk.
4/5
Lefkimmi is na Corfu stad de grootste stad op Corfu en telt ongeveer 4.000 inwoners. Lefkimmi is voornamelijk een stad die veel bezocht wordt vanwege de bezienswaardigheden. Denk aan de kerk, zoutpannen en de riviertjes.
5/5
Kassiopi is oud vissersdorpje aan de noordoostkant van het eiland en is een populair toeristengebied. Het is een klein dorpje met een aantal leuke restaurants en cafeetjes. Kassiopi heeft een leuke haven een mooie baai met strand waar in de zee gezwommen kan worden.
3/5
Het plaatsje Agios Georgios is gelegen in het zuiden van het eiland en is vooral bekend vanwege het gelijknamige strand. Dit is een mooi, lang strand met fijn zand en helderblauw water. Ook zijn er een aantal leuke restaurants en cafeetjes in het dorpje.
3/5

Kalami is een klein dorpje aan de noordkant van het eiland, vlakbij Kassiopi. Het is een rustig dorpje met een mooie baai en strand. Kalami is nog niet heel toeristisch en daardoor perfect voor natuurliefhebbers.

3.5/5
Benitses is een klein plaatsje aan de zuidoostkant van het eiland, vlakbij Corfu-stad. Het is een rustig dorpje met een mooie boulevard en strand. Benitses is ook bekend vanwege zijn azuurblauwe grotten.
3.5/5
Agios Gordios is een klein plaatsje aan de westkant van het eiland, vlakbij Corfu-stad. Het is een rustig dorpje met een mooie baai en strand. Agios Gordios is ook bekend vanwege zijn prachtige uitzicht over het eiland en de zonsondergangen.
3.5/5
Afionas is een klein plaatsje aan de noordwestkant van het eiland. Ook in Afionas kun je s’avonds mooie zonsondergangen bekijken en genieten van het uitzicht over het eiland. Daarnaast is dit plaatsje ook bekend vanwege zijn kleurrijke huisjes.
5/5
Paleokastritsa is één van de oudste en populaire plekken van Corfu. Vooral het klooster en het museum zijn populaire bezienswaardigheden. Daarnaast is het door de smalle kiezelstrandjes erg populair als vakantiebestemming.
3/5
Sidari is misschien wel het populair toeristengebied in het noordwesten van Corfu. Vooral Engelse toeristen komen hier erg graat. Je vindt hier een mooi strand en een leuk waterpark met glijbanen.
3.5/5

Agios Stefanos is een hele leuke plaats met veel winkeltjes, restaurants en barretjes. Ook zijn hier voldoende hotels, waardoor dit een vrij toeristisch dorpje is.

3/5
Pelekas is een klein plaatsje aan de westkant van het eiland. Het is niet heel toeristisch, maar wel bekend vanwege het panoramazicht. Dit is een prachtig uitzichtpunt waar je mooie zonsondergangen kunt bekijken.
4.5/5
Kavos is een plaatsje aan de zuidwestkant van het eiland. Het is vooral bekend vanwege de feestjes en discotheken die hier georganiseerd worden. Kavos is daardoor niet heel geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.