Bestemmingen Corfu

Op deze pagina vindt u een uitgebreid overzicht van alle plaatsen op Corfu. De hoofdstad van Corfu (Korfoe) is Kerkyra. Wij Nederlanders noemen dit ook vaak Corfu-Stad. Verder vindt je op Corfu veel leuke dorpen die populair zijn onder de toeristen. Denk hierbij aan plaatsen zoals Gouvia, Agios Georgios en het ‘Chersonissos van Corfu’ Kavos

5/5
Gouvia is een klein, maar fijn dorpje aan de noordoostkant van het eiland. Het is hier heerlijk rustig en geliefd bij toeristen. Ook is het dorpje voorzien van een aantal leuke restaurants en cafeetjes.
4.5/5
Ipsos is een klein plaatsje aan de noordwestkant van Corfu-stad. Het is een populair toeristengebied, met een aantal mooie stranden. Ook zijn er genoeg winkeltjes en restaurantjes.
4.5/5
Dassia is een badplaats aan de oostkant van het eiland, ook vlakbij Corfu-stad. Het is hier een stuk rustiger dan in Ipsos, maar er zijn wel genoeg leuke restaurantjes en barretjes.
4/5
Kanoni is een wijk van Corfu-stad, gelegen aan de zuidwestkant van het eiland. Het is vooral bekend om zijn mooie uitzicht over het eiland en de prachtige zonsondergangen.
4/5
Barbati is een klein plaatsje aan de noordoostkant van het eiland, vlakbij Gouvia. Het is een populair toeristengebied. Barbati ligt op ongeveer 19 kilometer van Corfu Stad.
4/5
Acharavi is een populair plaatje in het noorden van Corfu. Het heeft een heerlijk zand- kiezelstand van kilometers lang. Doordat de zee hier vrij ondiep is, zien we dat dit plaatje erg populair is bij gezinnen.
5/5
De hoofdstad van het eiland Corfu (Kerkyra) is natuurlijk de plek waar je moet zijn. Dit is de grootste stad met veel winkels, restaurants en cafeetjes. Ook zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden.
4/5
Lefkimmi is na Corfu stad de grootste stad op Corfu en telt ongeveer 4.000 inwoners. Lefkimmi is voornamelijk een stad die veel bezocht wordt vanwege de bezienswaardigheden.
5/5
Kassiopi is oud vissersdorpje aan de noordoostkant van het eiland en is een populair toeristengebied. Het is een klein dorpje met een aantal leuke restaurants en cafeetjes.
3/5
Het plaatsje Agios Georgios is gelegen in het zuiden van het eiland en is vooral bekend vanwege het gelijknamige strand. Dit is een mooi, lang strand met fijn zand en helderblauw water.
3/5
Kalami is een klein dorpje aan de noordkant van het eiland, vlakbij Kassiopi. Het is een rustig dorpje met een mooie baai en strand. Kalami is nog niet heel toeristisch en daardoor perfect voor natuurliefhebbers.
3.5/5
Benitses is een klein plaatsje aan de zuidoostkant van het eiland, vlakbij Corfu-stad. Het is een rustig dorpje met een mooie boulevard en strand. Benitses is ook bekend vanwege zijn azuurblauwe grotten.
3.5/5
Agios Gordios is een klein plaatsje aan de westkant van het eiland, vlakbij Corfu-stad. Het is een rustig dorpje met een mooie baai en strand. Agios Gordios is ook bekend vanwege zijn prachtige uitzicht.
3.5/5
Afionas is een klein plaatsje aan de noordwestkant van het eiland. Ook in Afionas kun je s’avonds mooie zonsondergangen bekijken en genieten van het uitzicht over het eiland.
5/5
Paleokastritsa is één van de oudste en populaire plekken van Corfu. Vooral het klooster en het museum zijn populaire bezienswaardigheden. Daarnaast is het door de smalle kiezelstrandjes erg populair.
3/5
Sidari is misschien wel het populair toeristengebied in het noordwesten van Corfu. Vooral Engelse toeristen komen hier erg graat. Je vindt hier een mooi strand en een leuk waterpark met glijbanen.
3.5/5
Agios Stefanos is een hele leuke plaats met veel winkeltjes, restaurants en barretjes. Ook zijn hier voldoende hotels voor een overnachting aanwezig, waardoor dit een vrij toeristisch dorpje is.
3/5
Pelekas is een klein plaatsje aan de westkant van het eiland. Het is niet heel toeristisch, maar wel bekend vanwege het panoramazicht. Dit is een prachtig punt voor mooie zonsondergangen.
4.5/5
Kavos is een plaatsje aan de zuidwestkant van het eiland. Het is vooral bekend vanwege de feesten en discotheken die hier georganiseerd worden. Kavos is daarom niet heel geschikt voor gezinnen.