Vliegveld Corfu

Corfu Airport, officieel ‘Ioannis Kapodistrias International Airport genoemd’ is het vliegveld van Corfu. Het vliegveld bevindt zich op ongeveer 3 kilometer ten noordwesten van de stad Corfu. Het vliegveld heeft een aantal voorzieningen, waaronder winkels, restaurants en een geldautomaat. Er zijn voldoende taxi’s en autoverhuurbedrijven beschikbaar voor reizigers die naar hun bestemming op het eiland willen reizen. Het vliegveld is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. Het vliegveld heeft verbindingen met verschillende bestemmingen in Griekenland en andere landen in Europa. 

Details over Corfu Airport

Corfu International Airport “Ioannis Kapodistrias” heeft één landingsbaan van 3.000 meter lang. Het vliegveld is het drukste in de zomer, wanneer er veel toeristen naar het eiland komen. Tijdens de piekdagen kan het vliegveld tientallen vluchten per dag verwerken.

Hoe lang rijden naar mijn resort?

Hieronder vind je de afstanden en reistijden per auto naar enkele populaire badplaatsen op het eiland Corfu, gebaseerd op de gegevens van een routeplanner:

 • Corfu-stad: 3 kilometer, ongeveer 5 minuten rijden
 • Dassia: 14 kilometer, ongeveer 20 minuten rijden
 • Gouvia: 10 kilometer, ongeveer 15 minuten rijden
 • Ipsos: 8 kilometer, ongeveer 10 minuten rijden
 • Kavos: 50 kilometer, ongeveer 1 uur en 10 minuten rijden
 • Roda: 30 kilometer, ongeveer 35 minuten rijden
 • Benitses: 12 kilometer, ongeveer 15 minuten rijden
 • Moraitika: 13 kilometer, ongeveer 20 minuten rijden
 • Agios Gordios: 17 kilometer, ongeveer 25 minuten rijden
 • Perama: 7 kilometer, ongeveer 10 minuten rijden

Corfu International Airport

Corfu International Airport “Ioannis Kapodistrias” heeft één landingsbaan van 3.000 meter lang. Het vliegveld is het drukste in de zomer, wanneer er veel toeristen naar het eiland komen. Tijdens de piekdagen kan het vliegveld tientallen vluchten per dag verwerken. Ik kan helaas geen specifieke informatie geven over het aantal vluchten per dag op het vliegveld, aangezien mijn kennis van 2021 is en ik geen toegang heb tot actuele data.

Voor reizigers die op het vliegveld moeten wachten op hun volgende vlucht, is er ook een wachtruimte met comfortabele zitplaatsen. Het vliegveld is ook volledig toegankelijk voor personen met een beperking. Als je speciale hulp nodig hebt tijdens je reis, raad ik je aan om dit tijdig te regelen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt of met het vliegveld zelf. Zo kun je zorgeloos genieten van je vakantie op het prachtige eiland Corfu.

Belangrijke links

Hieronder vind je de belangrijkste 5 links als het gaat om Corfu International Airport “Ioannis Kapodistrias”:
 1. De officiële website van het vliegveld: https://www.corfuairport.com/
 2. De website van de Griekse luchtvaartautoriteiten: https://www.hcaa.gr/en
 3. De website van de Griekse overheid met informatie over het eiland Corfu: https://www.visitgreece.gr/en/mainland/corfu
 4. De website van de Griekse toeristenorganisatie: https://www.visitgreece.gr/en
 5. De website van de Griekse luchtvaartmaatschappij Olympic Air, die verbindingen aanbiedt naar Corfu: https://www.olympicair.com/en/home