Wat is er te doen op Corfu als het regent?

In een heel jaar valt er in Corfu ongeveer 678 mm regen. Ongeveer 196 dagen per jaar is het droog, waardoor het ongeveer 169 dagen in het jaar regent. Dit zijn dagen waarop er een paar druppels vallen, maar dit zijn ook dagen waarop het echt met bakken uit de hemel komt.

Regent het op dit moment behoorlijk hard op Corfu? En zit jij juist op dit moment op dit Griekse eiland? Geen nood aan de man. Er zijn namelijk voldoende dingen die je tijdens een regenbui op Corfu kunt doen.

Ga naar één van de musea toe

Op Corfu zijn tal van musea het bezoeken waard. Dit geldt onder andere voor het Serbian Museum of Corfu, voor het Corfu Shell Museaum en voor het Banknote Museum of the Ionian Bank. Al deze musea vertellen hun eigen verhaal en zijn het bezoeken meer dan waard. Zeker op een regenachtige dag.

Corfu aquarium

Op regenachtige dagen is een bezoekje aan het Corfu aquarium een prima optie. In dit aquarium vind je ontelbaar veel vissen, reptielen en andere onderdelen van het onderwaterleven. Zeker als je kinderen hebt, is het leuk om naar dit aquarium toe te gaan. Je kind kan in dit aquarium namelijk heel veel leren over het onderwaterleven. En mogelijk geldt dat ook voor jou.

Bezoek leuke dorpjes

Op Corfu zijn veel leuke dorpjes te vinden, welke je tijdens een regenbui prima kunt bezoeken. Neem een paraplu mee, trek goede schoenen aan en ontdek de leukste dorpjes op Corfu. Tijdens de regenbuien is het op dit eiland alsnog behoorlijk warm, waardoor je eigenlijk alleen de paraplu nodig hebt. Bijkomend voordeel: tijdens regenbuien is het in de dorpjes vrij rustig, waardoor je echt de authentieke Griekse sfeer op kunt doen.

Oude centrum van Corfu

Tot slot is het ook aan te raden om een bezoekje aan het oude centrum van Corfu stad te brengen. Zelfs als het regent, is dit centrum erg leuk en gezellig. De oude gebouwen zijn in de regen bovendien het aanzien meer dan waard. Vanuit het oude centrum loop je overigens zo naar de haven van Corfu toe. Ook dat is een aanrader.