Vliegtickets Corfu

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Griekenland, en specifiek dan het eiland Corfu? Misschien weet je nog niet helemaal waar je op moet letten of hoe je dat het best plant. In deze blog leggen wij je uit wat je in gedachten moet houden voor het boeken. Wat algemene informatie zal er ook langs komen, dan ben je meteen voorbereid voor de reis!

Vliegveld Corfu

Het vliegveld op het eiland Corfu heet luchthaven Corfu Loannis Kapodistrias. Dit is een internationale luchthaven op het Griekse eiland Corfu. De luchthaven ligt ten zuiden van de hoofdstad van Corfu. De luchthaven ligt gedeeltelijk op zee waardoor je dus wel een hele unieke ervaring hebt bij het landen, en natuurlijk ook een prachtig uitzicht.
Vanaf het vliegveld is het ook maar 3 km naar de hoofdstad. Op Corfu airport kun je parkeren. Je kunt er lang parkeren als je echt weg gaat maar je kunt ook kort parkeren voor als je iemand afzet en wilt uitzwaaien. Voor de eerste 20 minuten betaal je niks daarna betaal je een uurtarief. Ook kun je een tarief voor 6 uur betalen.
Populaire vakantie aanbieders
1. Tui
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9,1
4.55/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8,9
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9,4
4.55/5

Boek vandaag jouw vliegtickets naar Corfu

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5

Het vliegveld van Corfu

Op het vliegveld heb je geen speciale rookruimtes dus als je wilt roken moet je naar buiten gaan om te roken. Helaas heb je op het vliegveld niet heel veel winkeltjes. Dat betekend dat als je weg gaat je niet kan denken dat je daar snel een souvenir haalt want helaas zijn die er niet echt. De weinig winkeltjes die er dan wel weer zijn die staan bekend om hun hoge prijzen (wat wel vaker op een luchthaven is) onthoudt dat dus wel.

Er zijn wat kleine eetgelegenheden aanwezig maar ook niet heel erg veel of hele spannende eettentjes. Maar aan de andere kant is het een kleine luchthaven dus zal het niet lang duren om door de controle te komen. Vandaar dat je dus ook niet lang daar zult zijn door extreem vroeg in te moeten checken. Zo zal je waarschijnlijk ook niet per se uitgebreid moeten eten op het vliegveld, anders kun je altijd nog zelf wat te eten halen voor het inchecken.

Vliegen naar Corfu

Griekenland is natuurlijk niet heel ver van Nederland vandaan, maar dan toch wat is de reistijd naar het eiland Corfu? Als je een rechtstreekse vlucht neemt vanuit Nederland dan ben je er eigenlijk al best snel dat is namelijk 2 uur en 45 minuten. Als je dus een tussenstop hebt kan het wat langer duren maar dat hangt er dan natuurlijk vanaf hoelang je tussenstop is.
Er zijn veel verschillende vliegmaatschappijen die naar Corfu vliegen, ook goedkopere luchtvaartmaatschappijen. Bijvoorbeeld Transavia, Easyjet, Tui, Ryanair etc. Je kunt dus uit veel verschillende luchtvaartmaatschappijen kiezen. Dan kun je ook makkelijk prijzen vergelijken en misschien kan je zelfs kijken voor all-inclusive deals. Deze worden ook aangeboden door deze maatschappijen.
Voor de goedkoopste tickets moet je ook altijd kijken vanaf welk vliegveld het goedkoopst is. Soms is het goedkoper om iets verder te rijden in Nederland dan dat je het dichterbij zoekt. Het zal dan wel net wat meer moeite zijn maar goed als het al gauw €200,- per persoon scheelt denk ik dat je liever die extra moeite doet toch? Daarom willen wij je aanraden om altijd goed te vergelijken en dan ook op verschillende aspecten. Dus ook vliegtuigmaatschappijen, luchthavens en reisduur soms als je net een dag langer blijft ben je goedkoper uit. Dan betaal je uiteraard wel een dag extra voor je hotel maar dan heb je tenminste een extra dag vakantie.
De vliegtuigmaatschappijen zullen ongetwijfeld in een mail wel neerzetten als herinnering wat je allemaal mee moet nemen of waar jij je op moet voorbereiden. Toch gaan wij je vertellen dat het het best is om dat zelf eerst even uit te zoeken zodat je zeker weet dat je op de hoogte bent van alles. Ook cultuur gerelateerde dingen kun je van tevoren opzoeken. Vaak zal het niet snel nodig zijn. Toch kan het zo zijn dat in openbare ruimtes bepaalde regels gelden vanuit een geloof of cultuur. Het is altijd wel zo fijn om dat van tevoren uitgezocht te hebben zodat je niet voor verassingen staat.
Het alvast opzoeken van restaurants die aangeraden worden is ook erg slim om te doen. Zo voorkom je dat je veel tijd op vakantie verspilt aan het denken over waar je wilt gaan eten. Ook kun je dan bijvoorbeeld bij hele populaire restaurants alvast reserveren zodat je zeker bent van een tafel daar.