Gouvia, Corfu

Gouvia is een zeer populaire badplaats op Corfu. Het ligt ongeveer 9 kilometer vanaf Corfu-Stad, en biedt zeer veel mogelijkheden. Wil je graag met je gezin naar Corfu? Dan is deze badplaats ideaal. Je hebt hier uitstekende stranden, er is veel te doen in Gouvia en de stranden zijn ideaal voor kinderen. Het is ook een plaats waar vanaf je gemakkelijk een dagje Corfu-Stad kunt doen. Met de auto ben je er in een kwartiertje, ideaal toch? Voor liefhebbers van zeilvakanties is Gouvia ook ideaal; je kunt hier namelijk prachtig zeilen. Vanuit de moderne jachthaven van Gouvia kun je hier prima het eiland leren kennen. Liefhebber van watersport? Dit is het paradijs op aarde! Je kunt hier vanaf het strand allerlei watersporten beoefenen. Je kunt hier ook heerlijk wandelen in de omgeving van Gouvia, de natuur is hier prachtig!

Bezienswaardigheden in Gouvia

1. Monument Eerste Wereldoorlog
Ter ere van omgekomen Servische soldaten die hier in de eerste wereldoorlog het leven lieten, is hier een monument geplaatst.
2. Venetiaanse botenwerf
Tegenover de ingang van de jachthaven vind je hier een prachtige, oude Venetiaanse botenwerf.
3. Gouvia Beach
Het strand van Gouvia is heerlijk, je kunt er fijn ontspannen, maar zeker ook fantastisch watersporten.

Gouvia Hotels

Je vindt veel verschillende verblijfmogelijkheden in Gouvia. Zo kun je ervoor kiezen om een appartement te huren, maar ook zijn er prima hotels, bijvoorbeeld het Hotel Corcyra Beach hotel. Een rustig all-inclusive resort, gelegen aan het strand. Een prima hotel waar alles voor je geregeld wordt. Je hoeft zelf geen boodschappen te doen, niet te koken en ook niet schoon te maken. Als gezin kun je hier kiezen voor een familiekamer, waarbij je gezellig met zijn allen vakantie kunt vieren. De luxere kamers hebben hier zicht op zee. Er zijn maar liefst drie restaurants, ook vind je er tennisbanen en een kinderspeelplaats. Dat wordt puur genieten in Gouvia!

Bekijk aanbiedingen voor Gouvia

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Gouvia

Klimaat Gouvia

Net als op de rest van het eiland, vind je in Gouvia een aangenaam klimaat. Het weer is er goed, je hebt er een aangename temperatuur en de zon schijnt er vaak. In de winter is het er wel wat frisser, maar dat is overal op het Europese continent. De winters zijn vaak niet heel koud, maar je hebt er wel een kans op een beetje regen. In de zomer is het weer in Gouvia ideaal, geschikt voor een prachtige zonvakantie.

Gemiddelde temperatuur

In Gouvia is het gemiddeld zo’n 24 graden in de zomer. In de winter daalt dit naar een graad of 10. Het klimaat is er mediterraan en dat betekent dat je er vaak lekker weer hebt, maar ook dat je er een kleine kans hebt op regen. Het weer is er dan ook heel erg afhankelijk van de wind. Als er een sterke mistral waait, is het weer vaak wat frisser. Maar over het algemeen is het klimaat in Gouvia heel aangenaam.