Paleokastritsa, Corfu

Vanaf het strand van Paleokastritsa kun je er voor kiezen om een bootje te huren of om mee te gaan met een boottocht. De laatste optie is hierbij absoluut een aanrader, omdat je vanaf hier allemaal mooie plekken kunt bewonderen, zonder dat je zelf hoeft te varen. Bovendien heb je het voordeel dat de Griekse kapitein natuurlijk alle mooie plekjes weet. Zelf een motorboot huren is natuurlijk ook een optie; voordeel hiervan is dat je volop avonturen kunt gaan beleven als je eigen baas bent. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je boot voor anker te gooien, of om een afgelegen baai op te zoeken. Paleokastritsa is in ieder geval de ideale plek om vanaf hier Corfu eens goed te leren kennen. Paleokastritsa kenmerkt zich door zijn prachtige kleine baaitjes en mooie rotspartijen. Ook vind je hier mooie kiezelstrandjes, waardoor je hier dat echte vakantiegevoel op Corfu kunt beleven.

Bezienswaardigheden in Paleokastritsa

1. Klooster van Paleokastritsa.
Prachtige, historische plek om te bezoeken.
2. Corfu Aquarium
Stap op de boot met glazen bodemplaat en waan jezelf in een aquarium. Het onderwaterleven van Corfu is geweldig.
3. Paleokastritsa stranden
Vind je het fijn om in een klein baaitje heerlijk te ontspannen? Het kan hier. Ook vind je mooie kiezelstrandjes langs de kust.

Paleokastritsa Hotels


Hou je van een vakantie waar je helemaal niets hoeft te doen? Kies dan voor een all inclusive verblijf in Paleokastritsa. Wil je vrijheid hebben en een luxe verblijfplaats? Huur dan een luxe villa in deze prachtige plaats. Vanuit je villa bepaal jezelf wat je iedere dag gaat doen en wat je gaat eten en drinken. Ook vind je hier verschillende hotels in verschillende segmenten en prijsklassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Odysseus Hotel in Paleokastritsa. Een heerlijk hotel, direct gelegen aan de Ionische Zee. Als je hier een kamer boekt met zeezicht, wordt het puur genieten.

Bekijk aanbiedingen voor Paleokastritsa

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Paleokastritsa

Paleokastritsa Wat kun je doen?

Als je houdt van wandelen en natuur, dan is dit plaatsje een absolute aanrader. Je kunt hier rondom het plaatsje prachtig wandelen, waarbij je omringd wordt door ongerepte natuur. Ook kun je zelfstandig de baaitjes en de grotten leren kennen die zich in de buurt bevinden. Wil je naast snorkelen nog meer zien van het onderwaterleven op Corfu? Je kunt hier ook meegaan met een boot met een glazen bodemplaat, je kunt vanuit deze boot de meest prachtige tropische vissen zien zwemmen, vlak onder je neus. Hou je ervan om wat meer te zien van Paleokastritsa zelf? Breng dan een bezoek aan het maritiem museum of het klooster van Paleokastritsa. Dit zijn ideale plekken om mee te nemen in je wandelroute of als onderdeel van een dagje naar Paleokastritsa. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om ’s morgens een wandeling te maken en een bezoek te brengen aan deze plaatsen, om ’s middags te genieten van het unieke strandleven wat hier te vinden is. Dat wordt een prachtige dag!

Paleokastritsa Strand

Paleokastritsa staat bekend om zijn prachtige stranden. De kiezelstrandjes kenmerken zich door de idyllische plekjes, met dat prachtige, heldere zeewater van de Ionische Zee voor je neus. De kleine baaitjes zijn stuk voor stuk bijzonder, met een beetje geluk tref je er eentje waar zich helemaal niemand bevindt. Een aanrader is om ’s morgens vroeg met een picknickmand op pad te gaan en een ver gelegen baaitje op te zoeken. Je waant je op die momenten echt even in het paradijs. Niemand om je heen, ongerepte natuur en schitterende vergezichten. De olijfbomen die je overal om je heen ziet, versterken dit vakantiegevoel natuurlijk nog eens extra. Je kunt er ook voor kiezen om lekker te gaan ontbijten of lunchen in één van de horecagelegenheden die je hier aan het strand kunt vinden. Ideaal als je puur wilt genieten, zonder dat je hier veel voor hoeft te doen. Lokale gerechten en visgerechten zijn hier echte aanraders, de vis wordt letterlijk voor je neus gevangen, verser kan het echt niet! Vanaf het strand zijn er ook veel mogelijkheden om aan watersport te doen. Je kunt er een watertaxi nemen om naar een eilandje in de buurt te gaan, of je huurt natuurlijk gewoon je eigen boot. Dit laatste is ideaal als je ervan houdt om zelf de regie te houden over de invulling van je vaartocht. Of misschien ga je wel gewoon lekker voor anker. Puur genieten van de vrijheid.

Paleokastritsa Bezienswaardigheden

De badplaats Paleokastritsa ligt op ongeveer 23 kilometer van Corfu-Stad. De plaats ligt aan de westkust. Je vindt hier schitterende zandstranden en het is omringd door schitterende natuur. Het is een romantisch kustdorp waar de overweldigende natuur in combinatie met de prachtige vergezichten, zorgen voor dat typische Corfu gevoel. Als je van watersport houdt, is dit een ideale plek om te bezoeken. Er zijn veel bezienswaardigheden, te vinden rondom de prachtige stranden. Je kunt er zelf een boot huren, opstappen op een boot, maar bijvoorbeeld ook volop genieten van het onderwaterleven door te gaan snorkelen. Het zeewater is helder en er zwemmen veel vissen. Ideaal als je niet wilt duiken, maar wel wilt genieten van het onderwaterleven op Corfu. Je hoeft hier alleen maar je hoofd onder water te steken en de vissen komen vanzelf voorbij. Snorkelen is echt bijzonder om te doen; het heeft ook nog eens een ontspannende werking. Drukke baan? Net een zware studie achter de rug? Ga iedere dag even lekker snorkelen op Corfu en je zult merken dat je helemaal tot rust komt. Je kunt ook een watertaxi nemen om jezelf af te laten zetten op een paradijselijk eiland. Rondom water, boven je een strak blauwe lucht en die heerlijke stralende zon. het echte Corfugevoel!