Pantokrator

Vanaf de Pantakrator, de hoogste berg van Corfu, heb je werkelijk een adembenemend uitzicht. Hier zie je pas echt de schoonheid van het eiland, ook heb je hier een schitterend overzicht over de Ionische Zee. Ook de natuur is prachtig om vanaf deze plek te bewonderen. Vanaf hier heb je een prachtig zicht op de heuvels, die vol staan met onder andere olijfbomen. De berg is meer dan negenhonderd meter hoog en is prima te beklimmen. Voor mensen die wat slechter ter been zijn of geen zin hebben om te wandelen, kun je ook met de auto naar de top. Onderweg kom je veel leuke dorpjes tegen, wat de reis naar de top al heel bijzonder maakt. Neem dan ook lekker de tijd voor je reis naar boven, er is onderweg veel te zien en te beleven. Zo vind je onderweg onder andere een leuk café en een klooster. In dit klooster woont een priester, het is belangrijk om je benen en armen te bedekken als je hier naar binnen wilt gaan, dat wordt door deze priester erg op prijs gesteld. Dit klooster is in 1689 gebouwd. In 1347 stond op precies dezelfde plek overigens ook al een klooster, echter werd deze vernield halverwege de zestiende eeuw. Bovenop de berg is een wensput waar je een muntje in kunt gooien, misschien komt je wens wel uit! Vanaf de top kun je bij mooi helder weer zelfs Albanië zien liggen.

Adres: Thinali 490 83, Griekenland

Paleokastritsa vanaf de top

Vanaf de top van de Pantokrator, de hoogste berg van Corfu, reikt je uitzicht tot aan de einder. De adembenemende panorama’s onthullen de ware schoonheid van het eiland, terwijl je tevens kunt genieten van een indrukwekkend overzicht van de glinsterende Ionische Zee. De omringende natuur is een lust voor het oog, met weelderige heuvels bezaaid met olijfbomen die zich uitstrekken tot aan de horizon. Met een hoogte van meer dan negenhonderd meter, biedt de Pantokrator een uitdagende, maar bevredigende klim. Voor diegenen die liever niet te voet gaan, is de rit naar de top per auto ook een mogelijkheid.

Pantokrator onderweg naar de top

Onderweg naar de top kom je langs charmante dorpjes, waardoor de reis op zichzelf al een avontuur is. Neem de tijd om te genieten van de pittoreske omgeving en laat je verrassen door de lokale sfeer. Halverwege de berg tref je een gezellig café aan en een historisch klooster dat dateert uit 1689. Het is gepast om je armen en benen te bedekken als je het klooster betreedt, uit respect voor de priester die er resideert. Interessant genoeg stond op dezelfde plek al een klooster in 1347, hoewel deze in de zestiende eeuw verwoest werd.

Bovenop de berg bevindt zich een wensput, waar bezoekers traditiegetrouw een muntje in werpen in de hoop dat hun wens uitkomt. Bij helder weer strekt het uitzicht zich zelfs uit tot aan Albanië, waardoor je een onvergetelijk panoramisch vergezicht krijgt dat je nog lang bij zal blijven.