Natuur van Corfu

Corfu, het weelderige eiland voor de kust van Griekenland, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Van de glinsterende wateren van de Ionische Zee tot de weelderige groene heuvels die bezaaid zijn met olijfbomen, cipressen en citrusvruchten, Corfu biedt een betoverend landschap dat elke bezoeker in verrukking brengt. In de natuur kun je prachtige wandelroutes vinden, of je kunt een fiets huren om het eiland te ontdekken.

De kustlijn

De kustlijn van Corfu wordt gekenmerkt door schilderachtige baaien, verborgen grotten en uitgestrekte stranden van gouden zand. Het heldere water van de Ionische Zee nodigt bezoekers uit om te zwemmen, snorkelen en duiken, terwijl ze worden omringd door een overvloed aan zeeleven. Van de bruisende badplaatsen zoals Paleokastritsa tot de afgelegen stranden van Porto Timoni, er is een kustgebied voor elke smaak en voorkeur.

De groene heuvels

Het binnenland van Corfu is een lappendeken van weelderige groene heuvels, vruchtbare valleien en uitgestrekte olijfgaarden. Wandelaars en natuurliefhebbers zullen versteld staan van de diversiteit aan flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Van geurige citrusboomgaarden tot dichte bossen van eiken en dennen, het binnenland van Corfu is een oase van rust en sereniteit.

Olijfbomen en cipressen

Olijfbomen zijn al eeuwenlang een integraal onderdeel van het landschap van Corfu en worden beschouwd als een symbool van vrede, wijsheid en vruchtbaarheid. De zilvergroene bladeren van de olijfboom glinsteren in de warme mediterrane zon, terwijl de vruchten rijpen tot een rijke oogst van olijven die worden gebruikt voor het produceren van de beroemde Corfiotische olijfolie.

De slanke silhouetten van cipressen domineren de skyline van Corfu en dienen als elegante bewakers van het landschap. Deze majestueuze bomen, met hun donkergroene naaldachtige bladeren, voegen een vleugje aristocratische grandeur toe aan het eiland en zijn vaak te vinden langs de oprijlanen van historische landgoederen en villa’s.

Dieren op Corfu

Op Corfu kun je dieren in hun natuurlijke habitat vinden, variërend van kleurrijke vogels zoals papegaaien, zangvogels en majestueuze roofvogels tot kleine zoogdieren zoals egels en konijnen die zich verschuilen in de weelderige groene heuvels. Langs de kustlijn zwemmen schildpadden en dolfijnen in de azuurblauwe wateren van de Ionische Zee, terwijl geiten en schapen grazen op de beboste heuvels. De rijke biodiversiteit van het eiland biedt een fascinerende kans om te genieten van de natuur en de wilde dieren die er thuis zijn.

Vogelspotten

Corfu is een paradijs voor vogelliefhebbers, met een overvloed aan inheemse en trekvogels die het eiland hun thuis noemen. Van kleurrijke papegaaien en zangvogels tot majestueuze roofvogels, de diverse habitat van Corfu trekt een breed scala aan vogelsoorten aan die kunnen worden gespot in de bossen, wetlands en kustgebieden van het eiland.
De natuur van Corfu is een ware bron van verwondering en inspiratie, waarbij de spectaculaire kustlijn, weelderige groene heuvels en diverse flora en fauna het eiland transformeren tot een hemels paradijs. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan het strand, avontuurlijke wandelingen door de natuur of het observeren van vogels in het wild, Corfu heeft voor elk wat wils. Verken dit magische eiland en laat je betoveren door zijn natuurlijke pracht en praal.

Boek vandaag jouw vakantie naar Corfu

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5