Weer Corfu

Corfu heeft een mediterraan klimaat, dit houdt in dat het hier in de zomermaanden aangenaam warm is, de wintermaanden zijn koel. Temperaturen onder de nul komen hier zelden voor. Omdat Corfu het noordelijkste eiland is van de groep Ionische eilanden, is het hier gemiddeld koeler dan op de andere Griekse eilanden. In de zomer regent het zelden en als al regent, houdt dit nooit lang aan. Een zeer prettig klimaat voor tijdens de vakantie dus!

Het weer deze week op Corfu

Weer & Klimaat op Corfu

Weer Corfu in de zomer

Door zijn noordelijke ligging ligt de temperatuur gemiddeld lager dan op andere Griekse eilanden. Dat is goed terug te zien in de prachtige natuur die je hier op het eiland vindt. Juist deze lagere temperatuur zorgt er namelijk voor dat hier alles prachtig kan groeien en bloeien. Met een gemiddelde temperatuur van drieëntwintig graden is het hier in de lente- en herfstmaanden ook nog heerlijk. Het weer in Corfu in april en het weer in Corfu in mei, is dan ook ideaal om bijvoorbeeld veel te gaan wandelen op het eiland. Bij deze temperatuur is het namelijk heerlijk om actief bezigt te zijn, op warme dagen kun je ook nog eens rekenen op die verkoelende wind van zee. In de maand juni is het stukje warmer, de temperatuur stijgt dan naar zo’n achtentwintig graden.

Als de avond valt op Corfu, kun je genieten van een heerlijke wind van zee, waardoor je zeker in de zomermaanden, even af kunt koelen. Juist in de avonduren op Corfu is het prettig om nog actief bezig te zijn op het eiland. In de maanden juli en augustus waait de Meltemi wind over het eiland. Dit is een noordelijke wind, die voor prettige verkoeling zorgt. Het klimaat op Corfu leent zich uitstekend voor een afwisselende vakantie tussen strand, natuur en genieten van eten en drinken. Het klimaat nodigt je uit om te genieten van de zon, maar zeker ook om actief te zijn, zonder dat je snel vermoeid raakt door de hoge temperaturen.

Zonuren corfu

Het weer op Corfu in de winter

Het weer in oktober op Corfu kenmerkt zich door lagere temperaturen. Met drieëntwintig graden is het dan een stuk minder warm als in de zomermaanden, maar dit spreekt juist heel veel mensen aan. Dit is namelijk de ideale temperatuur om actief bezig te zijn, maar waarbij je wel de hele dag in je korte broek en je T-shirt kunt lopen. En bij deze temperatuur kun je nog steeds prima op het terras zitten en ’s avonds genieten van een strandwandeling. In de herfstperiode is het niet zo druk op Corfu, terwijl de horeca nog steeds geopend is. Het hoge gebergte zorgt ervoor dat de wind niet direct op de dorpen en steden waait, waardoor je ook in een maand als oktober, altijd een fijne luwte ervaart op het eiland. De temperatuur daalt na oktober verder naar beneden tot zo’n veertien graden in de eerste maanden van het jaar. In de wintermaanden valt er veel neerslag, wat het geheim is van de prachtige natuur op het eiland. Veel neerslag, relatief lage temperaturen in de zomer; daar houden bloemen en planten wel van.

Lange termijn weer op Corfu

Het lange termijn weer voor Corfu is over het algemeen mild en aangenaam, kenmerkend voor een mediterraan klimaat. Tijdens de zomermaanden, van juni tot augustus, domineren warme temperaturen en zonnige dagen, perfect voor strandgangers en liefhebbers van buitenactiviteiten. De herfst en lente brengen milde temperaturen en sporadische regenbuien, waardoor het eiland weer tot leven komt met weelderige vegetatie en bloeiende flora. In de wintermaanden kunnen de temperaturen dalen, maar blijven over het algemeen nog steeds mild, met af en toe wat regen. Over het algemeen biedt Corfu het hele jaar door een aangenaam klimaat voor bezoekers.

Het weer vandaag op Corfu

Lefkimmi

Paleokastritsa

Agios Georgios

Kerkyra

Klimaat Corfu

Ben je een echte strandliefhebber? Iemand die prima de hele dag op het strand kan blijven liggen? Genieten van een boek, fijn even zonnen en onder de middag lekker lunchen? Corfu is dan echt jouw ideale eiland. Het gemiddelde aantal zonuren in de zomer is maar liefst twaalf uur. Dat is dus nog eens zon zekerheid! Daarnaast is het zeewater in de zomermaanden comfortabel warm. In de maanden juli, augustus en september ligt deze temperatuur namelijk op minimaal vierentwintig graden. Overigens koelt dit zeewater na de zomer langzaam af, zodat je in de herfstperiode ook nog prima kunt zwemmen. In oktober is het zeewater bijvoorbeeld gemiddeld tweeëntwintig graden.

Neerslag Corfu

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk geen regen hebben. Daar hoef je op Corfu in ieder geval niet bang voor te zijn. De neerslag valt namelijk precies op het moment dat vakantiegangers hier geen last van hebt; in de wintermaanden. In die periode kan deze neerslag oplopen tot wel honderddertig millimeter per maand, tegenover achttien millimeter gemiddeld in de maanden juni tot aan met augustus. En als het een keer regent in de zomermaanden, dan is het altijd van korte duur.
Onweer op Corfu

Af en toe trekt er eens een onweersbui over Corfu. Zoals op deze afbeelding te zien, moet je bijna hopen dat je dit een keer mee maakt op Corfu.