Pantokrator, Corfu

Corfu als gedeelte van Griekenland

Wil je lekker op vakantie naar de zon om heerlijk even tot rust te komen? Alleen soms is het lastig de keuze te maken waar je dan het best naartoe kan gaan of waar jij het liefst naartoe zou willen. Kijk eens naar het eiland Corfu op Griekenland! Wij vertellen je waarom je Corfu zou moeten overwegen.

Griekenland Corfu vakantie

Corfu is een heel groen mooi eiland. Je hebt heel veel toeristische plekjes en heerlijk veel verschillende stranden waar je lekker even tot rust kunt komen! Corfu is het tweede grootste Ionische eiland. De hoofdstad genaamd Kerkyra bestaat uit veel verschillende leuke dingen. Hier vind je veel leuke winkeltjes in het centrum, leuke musea, kerken, huizen etc.

Het Venetiaanse fort heeft een speciale wandelroute die je echt moet bewandelen als je daar bent! Tijdens Pasen wordt dat uitgebreid gevierd op een orthodoxe manier. De stad heeft dan een lekker vol programma waar veel bezoekers op afkomen uit het buitenland maar ook uit Griekenland. In de zomermaand juli heb je het Corfu festival, hierbij komen muzikanten hun kunsten laten zien in de stad wat veel bezoekers trekt.

Boek vandaag jouw vakantie naar Corfu

Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 871 vakanties beschikbaar.

Het griekse eiland Corfu

De meest bekende plek op Corfu is Paleokastritsa, hier vind je twee prachtige baaien met kristalhelder water. Een heerlijke plek dus om te gaan zwemmen en vissen te zien. Neem een duikbril mee en je bent voorzien van een bijzondere dag en dat is nog eens heel makkelijk! Het uitzicht vanuit het bergdorpje erboven is ook prachtig. Ideaal dus voor een romantische avond of een gezellige mooie avond.

Ook kun je vele boottochten huren om het prachtige eiland vanaf het water te zien. Op het eiland zijn er heel veel dingen te doen om het eiland te zien maar ook genoeg dingen om heerlijk tot rust te komen op het eiland. Je kunt ook je eigen olijfolie maken. Dit wordt heel veel gedaan door toeristen en is ook echt iets leuks om te doen. Je hebt dan ook meteen een leuk aandenken dat je ook nog eens zelf gemaakt hebt. In Corfu heb je ook het fort staan waar je op kan klimmen. Hele leuke ervaring en het is ook nog eens een actief uitje, is dubbel zo leuk dan toch? Zodra je op het fort staat heb je een prachtig panoramisch uitzicht waar je dan hele leuke foto’s kan maken.

Ligging van Corfu in Griekenland

Corfu is het eiland dat in het meest noordelijke punt ligt van Griekenland in de Ionische zee. Samen met Zakynthos en Kefalonia horen ze tot de Ionische zee. Corfu heeft 113.000 inwoners, waarvan 1/3 in de hoofdstad woont. Corfu ligt heel dicht bij Albanië het ligt op ongeveer 2 kilometer afstand als je de kortste afstand wilt weten van Albanië vandaan. Het eiland heeft relatief veel neerslag, dat is ook de reden dat het eiland zo groen is. De kust is erg rotsachtig, in de baaien zijn stranden met grind. Het hoogste punt op het eiland is 906 meter hoog. De grootste lengte van het eiland is 64 km en de grootste breedte is 32 km.