Auto of scooter huren

Ben je lekker op vakantie in Griekenland maar vind je het een gedoe om met het openbaar vervoer te reizen? Of is de taxi daar te duur? Soms wil je ook gewoon overal kunnen stoppen om te kijken en dat gaat helaas niet met het openbaar vervoer of een taxi. Een auto huren kan dus een goede uitweg voor je zijn, maar hoe doe je dat?

Auto huren op Corfu

Corfu is gelukkig best een toeristisch eiland in Griekenland. Dat betekent over het algemeen dat er wel over nagedacht is om het voor toeristen makkelijker te maken. Tijdens ons onderzoek zijn wij aardig wat autoverhuurbedrijven tegengekomen. De prijzen voor het huren van een auto zijn goed te doen. In principe kan je gewoon ergens naar binnen gaan en vragen naar een auto maar het wordt eigenlijk wel aangeraden om het van tevoren geregeld te hebben. Zodra je een auto huurt vanaf bijvoorbeeld 10:00 zorg dan dat je op de laatste dag hem ook inlevert om 10:00 anders wordt er nog een hele dag bijgerekend als je hem bijvoorbeeld om 11:00 inlevert. Dat is natuurlijk zonder van je geld.

Auto huren op Corfu airport

Op elke luchthaven heb je de mogelijkheid om een auto te huren, zo ook op het eiland Corfu. Hier heb je veel bekende bedrijven die auto’s verhuren. Denk hierbij aan Sixt, europcar en Hertz. Het wordt aangeraden om een allriskverzekering erbij te nemen. Dit doordat de wegen niet altijd even goed zijn en je dus makkelijk schade aan de auto kan rijden zonder dat je daar veel invloed op hebt gehad.
Let daarbij wel op dat je niet al verzekerd bent via de tussenpersoon anders betaal je dus dubbel voor niks! De prijzen verschillen voor de grootte auto, des te groter hij wordt des te duurder hij is. Ook wordt het duurder zodra je een bestuurder bent die onder de 25 is en boven de 70, houd hier dus rekening mee!

Scooter huren op Corfu

Voor het huren van een scooter op Corfu heb je een bromfietsrijbewijs nodig of een autorijbewijs. Hangt ervan af hoeveel CC de scooter is die je huurt. Bij een 50CC is bromfietsrijbewijs voldoende, maar bij een 250CC moet je een autorijbewijs hebben. Daarbij is het hetzelfde verhaal als met de auto’s als het gaat om de verzekering van de scooter. Het huren van een scooter is voor een 50 CC scooter rond goedkoper dan voor een 250 CC scooter. Hier kun je vooraf onderzoek naar doen bij verschillende bedrijven om het te vergelijken.
Het wordt aangeraden goed te kijken bij welk bedrijf jij je scooter huurt, dit is mede vooral om het onderhoud van de scooter die gedaan wordt zodat jij niet achteraf de schuld krijgt van een kapotte scooter terwijl hij niet goed onderhouden is. Bij de accommodatie waar je verblijft kun je altijd vragen naar goede scooterverhuur bedrijven. Dan weet je zeker dat je een betrouwbaar bedrijf hebt en niet een toeristisch bedrijf dat snel geld wil verdienen.

Boek vandaag jouw vakantie naar Corfu

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5