Deze excursies zijn leuk om te doen op Corfu

Kom jij vooral voor zon, zee en strand naar Corfu toe? Dan ga je ongetwijfeld van een heerlijke vakantie genieten. Op dit eiland is het immers lekker weer en kun je uit tal van prachtige zandstranden genieten. Doe jij liever iets actiever als je vakantie bent? Dat is ook mogelijk op Corfu. Op Corfu kun je namelijk uit meerdere excursies kiezen.

Jeepsafari

In een speciale jeep krijg je een prachtige rondleiding over het eiland. Deze tocht gaat niet over de begaanbare wegen, maar juist over allerlei prachtige offroad wegen. Je komt hierdoor op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen.

Tijdens de jeepsafari wordt in de middag gestopt in het plaatsje Paleo Perithia. In dit plaatsje wordt een lekkere lunch genuttigd, waarna de tocht weer voortgezet wordt. Uiteindelijk eindig je op een hoog punt. Vanaf dit hoge punt geniet je van een fraai uitzicht over het eiland.

Parga & Paxos rondvaart

Deze excursie start in de haven van Corfu en leid je naar de stad Parga. Dit is een gezellige en bruisende stad op het vasteland van Griekenland. In deze stad kun je een heerlijke wandeling maken, lekker shoppen en het historische fort bekijken. Nadat je in deze stad bent geweest, gaat de tocht verder. Na een korte tijd varen kom je op het prachtige eiland Paxos aan. Bij dit eiland kun je heerlijk zwemmen of het stadje Gaios bezoeken.

Eilandtour in het noorden of zuiden

Wil je echt het gehele eiland ontdekken? Dan is het leuk om een eilandtour te boeken. In het noorden van het eiland kun je voor een eilandtour van de Nederlandse sprekende Maria kiezen. Zij laat je met veel plezier kennismaken met het noorden van dit Griekse eiland. Tijdens dit bezoek doe je ook het paleis van Sissi aan.

Wil je het zuiden ontdekken? Dat is eveneens mogelijk. Bij deze tocht ga je onder andere naar een muizeneiland (is minder eng dan dat het klinkt), naar het Vlácherna klooster en naar het dorpje Sinarades. Ook tijdens deze tocht maak je op een leuke en unieke manier kennis met het prachtige eiland Corfu.