Kerkyra, Corfu

De hoofdstad van Corfu is Corfu Stad, door de Grieken zelf wordt deze stad Kerkyra genoemd. De stad heeft zeer veel te bieden. Er worden veel activiteiten georganiseerd, de horeca is uitstekend, maar bovendien kun je er ook genieten van de historie van de stad. Er zijn twee forten, je kunt er prima shoppen en de smalle straatjes maken het ook nog eens een gezellige, knusse stad. Ook voor de liefhebbers van uitgaan is dit de ideale stad, er zijn veel restaurants, bars en discotheken.
De stad is gelegen aan de Ionische Zee, wat de stad extra mogelijkheden geeft. Een wandeling door de haven van Corfu Stad is bijvoorbeeld absoluut een aanrader. Je komt hier luxe boten tegen, maar ook echte Griekse vissersboten. Vanaf het terras bij de haven kun je hier van alles beleven, de haven is natuurlijk een plek waar altijd iets gebeurd. Hier leer je ook goede lokale bevolking kennen.

Bezienswaardigheden in Kerkyra

1. Oude Stad (Corfu-stad)
Prachtig historisch centrum met Venetiaanse invloeden, smalle straatjes, levendige pleinen en imposante vestingwerken.

2. Paleis van Sint-Michael en Sint-George 
Een indrukwekkend neoklassiek paleis, nu een museum, met prachtige kunstwerken en een schitterend uitzicht op zee.

3. Kanoni en Mouse Island
Een iconisch uitzichtpunt met een klooster op een klein eiland, omringd door turquoise wateren.

4. Liston-promenade 
Een elegante promenade met bogen, geplaveide straten en gezellige cafés, perfect voor een ontspannen wandeling.

5. Nieuw Fort (Fortress)
Een imposant fort met panoramische vergezichten, verdedigingswerken en historische tentoonstellingen.

6. Spianada-plein 
Het grootste plein van de stad, omgeven door statige gebouwen, groene parken en gezellige cafés, perfect voor een wandeling of ontspanning.

Kerkyra Hotels


Hotels in Corfu stad In Corfu-Stad, de hoofdstad van het eiland Corfu vind je veel hotels. Het is natuurlijk ideaal als je hier een hotel hebt tijdens je vakantie. Kun je alles gewoon lopend redden. Wandelend naar het strand, naar de binnenstad en te voet alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. Het kan allemaal vanuit een hotel in Corfu-Stad. Bijvoorbeeld als je kiest voor het Corfu Mare Hotel. Een hotel wat prijstechnisch erg interessant is, maar waar je wel kunt rekenen op alle voorzieningen. Op de kamers is airconditioning en je kunt beschikken over een minibar. Ook het Cavalieri Hotel met zijn 4 sterren is een aanrader. Het hotel is gevestigd in een herenhuis uit de 17e eeuw, dat maakt een verblijf in dit hotel natuurlijk extra speciaal. Ook het City Marina hotel is een aanrader. Dit centraal gelegen hotel is van alle gemakken voorzien en het ligt op slechts 100 meter vanaf het Spinada plein.

Bekijk aanbiedingen voor Kerkyra

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Kerkyra

Kerkyra Bezienswaardigheden

Er zijn verschillende plekken in Corfu-Stad die echt de moeite waard zijn om naar toe te gaan. Kerkyra haven is zo’n plek, deze haven is prachtig en er gebeurt altijd wel iets. Ook zijn er verschillende musea die erg interessant zijn. Bijvoorbeeld het Byzantijns museum en het archeologisch museum zijn aanraders om mee te nemen in je bezoek aan Kerkyra. Hou je van mooie, historische gebouwen? Dan zijn het Platiteraklooster en de ST. Spiridon gebouwen die je echt gezien moet hebben. Bij de haven vind je een prachtige kathedraal; Panagia Spiliotissa. Het stadhuis en de twee forten zijn ook twee gebouwen die je als liefhebber van oude, historische gebouwen echt gezien moet hebben. Als je een stadswandeling gaat doen door de stad, doe je er goed aan om de historische forten mee te nemen op je route. Je leert op deze plekken goed de historie van het eiland kennen, bovendien geeft het je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad en het eiland. Maak ook eens een wandeling in de avonduren op het strand van Kerkyra. Hier zie je prachtige vergezichten bij zonsondergang. Kerkyra is een stad met vele gezichten, zeker ook als de nacht valt, is er hier veel te beleven.

Kerkyra Oude binnenstad

De oude binnenstad geeft een kijkje in de rijke historie van deze stad. Verschillende invloeden zijn hier duidelijk terug te zien. Denk hierbij aan onder andere de Franse en Engelse invloed, maar zeker ook aan de Siciliaanse en Venetiaanse invloed. Je komt er sfeervolle pleintjes tegen, smalle steegjes en karakteristieke huisjes. De binnenstad van Corfu stad moet je echt hebben gezien om een goed beeld te vormen van deze unieke stad. In de binnenstad vind je veel overblijfselen van vroegere tijden, deze restanten staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Kerkyra Dagelijks leven

Het is altijd fijn om op vakantie het dagelijks leven van dichtbij te leren kennen. Op iedere plek ter wereld kun je hiervoor het beste naar de markt gaan. Hier komen de lokale bewoners van het eiland samen om hun dagelijks inkomen te verdienen en hun inkopen te doen. Van dichtbij kun je hier goed de mensen leren kennen, maar kun je ook zien wat er zoal verhandeld wordt. Ruik, proef en beleef het echte Griekse leven. Er is dagelijks een markt bij het nieuwe fort op Corfu-Stad. Na een bezoek aan de markt doe je er goed aan om op een pleintje wat te eten en te drinken. Geniet van de lokale mensen om je heen. Zie hoe ze bewegen, praten en leven. Dichterbij Corfu kun je niet komen.

Kerkyra Verblijf Kerkyra

Wil je Corfu-Stad als vakantiebestemming? Dat is een prima keuze, vanuit de hoofdstad kun je namelijk gemakkelijk andere steden en dorpjes bereiken. Daarnaast, hoef je eigenlijk niet eens weg uit deze stad, want het heeft namelijk alles zelf al te bieden. Door de ligging aan de zee, kun je hier lekker op het strand liggen, een boot huren en ’s avonds genieten op een terrasje. Er zijn hier volop hotels, voor gezinnen, maar er zijn ook hotels voor mensen die juist geen kinderen in het hotel willen. Je vindt hier luxe hotels, maar ook scherp geprijsde hotels waar je ook prima kunt overnachten. Corfu Stad is ideaal als je graag alleen op vakantie wilt gaan, met je geliefde of met het hele gezin. Zowel op het gebied van uitgaan als van bezienswaardigheden is hier veel te beleven. Ook kun je in de omgeving van Kerkyra genieten van mooie wandelingen en de schitterende natuur.