Wordt Corfu jouw vakantiebestemming in 2024?

Op zoek naar een geschikte vakantiebestemming? Denk na over Corfu! Het Griekse eiland in de Ionische Zee is een natuurlijk, mooi eiland met een rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en een heerlijk klimaat. Voor een zonvakantie ben je in Corfu op het juiste adres. In deze blog krijg je wat inspiratie voor wat je op Corfu allemaal kunt doen en wat je in moet pakken.

Wat neem je mee?

Als je in de zomer naar Corfu gaat, kun je aangename temperaturen verwachten. Je hoeft dan ook niet veel warme kleding mee. Een fijne trui is natuurlijk altijd handig, maar voor de rest hoef je niet veel warme kleding mee. Denk meer aan luchtige shirtjes, broekjes, sportkleding, sportbh dames, wandelschoenen, slippers, jurkjes en zwemkleding. Als je fijne zomerkleding mee hebt en een paar slippers, red jij jezelf al snel. Nog wat sportkleding en een sportbh high support in de koffer en dan ben je klaar om te vertrekken!

Over Corfu

Corfu is een Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee aan de noordwestelijke kust van Griekenland. Het eiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot heel ver. Het eiland is beïnvloed door verschillende culturen en deze invloed is nog steeds zichtbaar in de architectuur, tradities en ook in de gerechten van het eiland. Als je op vakantie bent op Corfu kun je Venetiaanse forten, Franse lanen en Britse paleizen bekijken. Deze bezienswaardigheden dragen nog steeds bij aan de charme van het eiland. Naast deze bezienswaardigheden is Corfu ook een heel mooi eiland. Corfu biedt mooie landschappen van groene heuvels en olijfgaarden tot stranden met kristalhelder water. Ook zijn er veel dorpjes die een bezoek zeker waard zijn en waar je echt het eiland leert kennen.

Naast deze interessante cultuur en mooie omgeving van Corfu zijn er ook veel tradities en feesten die je als toerist mee wil maken. De vriendelijke bevolking heet je welkom op de festivals, ceremonies en feesten. Veel van deze feesten komen elk jaar terug, grote kans dus dat jij eentje mee kan maken en de gastvrijheid van de Corfioten kan ervaren. Erg leuk om dit als toerist op Corfu mee te maken!

Ondanks dat Corfu een populaire plek is voor toeristen, kent het eiland ook genoeg rustige plekjes. In de natuur, in dorpjes of op het strand zijn genoeg rustige plekjes voor als je op zoek bent naar rust.

Wat moet je niet missen als je op Corfu bent?

Naast de mooie natuur en de leuke dorpjes zijn er ook activiteiten die je op Corfu kunt doen. Denk hierbij aan het Achilleion paleis bezoeken. Dit is een paleis wat is gebouwd door keizerin Elisabeth van Oostenrijk en is een zeer populair paleis voor toeristen. Daarnaast moet je ook zeker genieten van het strand. Corfu heeft een aantal mooie stranden die net een schilderij lijken. Ten slotte nog de wateractiviteiten. Als het zo warm is kun je wel eens een frisse duik gebruiken. Dit kan in het azuurblauwe water van Corfu. Kies een leuke wateractiviteit uit als jetskiën, windsurfen, kajakken en zeilen en geniet van de omgeving.