Corfu verkennen doe je met de huurauto

Griekenland kent een waaier aan eilanden, bewoond of onbewoond. In het noorden is er de Ionische zee, waarin Corfu ligt, en langs de Turkse kust is er de Egeïsche zee. De meeste Griekse eilanden bevinden zich in de Egeïsche zee, waar ook vele restanten vanuit de Griekse oudheid zijn terug te vinden. Zo niet op Corfu, dit eiland behoorde eens tot Italië en dat is terug te zien! De prachtige hoofdstad Kerkyra is in oud Italiaanse stijl opgebouwd; het eiland ademt eigenlijk Italië uit en dat is niet zo vreemd, aangezien Corfu in de uitmonding van de Adriatische zee ligt. Corfu is prachtig bergachtig, groen en bloemrijk, een heerlijke plek om een fantastische vakantie te houden.

Hoe verken je Corfu het beste?

Corfu herbergt diverse prachtige locaties die écht bezocht moeten worden. Bijna geen eiland wat zóveel verschillende type stranden kent; van baaien, spelonken, kliffen tot brede zandstranden. En is het aan de ene zijde van het eiland niet uit te houden zo warm aan het strand, dan rijd je in je huurauto, te huren bij easyterra, naar een ander strand wat een betere ligging kent en waar meer wind staat. Een huurauto maakt veel meer mogelijk; zelf je strand kiezen, maar ook de mooiste bezienswaardigheden bezoeken: die mogelijkheden heb je!

Het eiland verkennen, bezoek de highlights

Wat een “high light” is bepaal je eigenlijk zelf. De een zoekt de rust van de alom aanwezige natuur op in Corfu, waar de ander graag toeristische bezienswaardigheden aandoet; of beiden natuurlijk. Corfu heeft alles in huis voor de meest uiteenlopende wensen: rust, cultuur, natuur, stranden, gezelligheid en de Griekse keuken; voor ieder wat wils!

Een auto huren corfu? Doe met je huurauto de mooiste stranden aan, maar bezoek ook zeker de top van de hoogste berg van het eiland. Het is een heel avontuur, want vele toeristen willen die bergtop bereiken per auto (de Pandokrator). Langs de smalle en kale bergroute is het een komen en gaan van auto’s, daar moet je tegen kunnen. Maar let wel: eenmaal op de top staat er een ongekend wijds uitzicht op je te wachten. Dit reikt over het hele eiland en verder. Zowel de kust van Albanië als die van Griekenland is er goed te zien, waar Corfu net voor is gelegen.

Natuurlijk bezoek je Corfu-stad, Kerkyra, echt meer dan een bezoek waard, deze oud Italiaanse sfeervolle stad vol oud grandeur. Hier is het heerlijk terrasjes pikken, winkelen en het plaatselijke leven ervaren. Jongeren kunnen hier ’s avonds uitgaan, maar er hangt absoluut geen ordinaire sfeer. Corfu stad staat dan ook niet bekend om z’n uitgaansmogelijkheden voor Europese jongeren; iets wat zij graag zo houden.

Het huis van keizerin Sissi op Corfu

Nog een niet te missen hotspot is de statige vakantiewoning van de voormalig keizerin van Oostenrijk, Sissi. Zij trok zich ’s zomers terug op het haar zo geliefde eiland Corfu. De statige villa werd door Sissi omgedoopt tot Achilleion. Vergaap je hier aan de statige architectuur, de aanleg van de tuin, de beelden partijen. Meer dan het bezoeken waard en een prachtige hotspot voor … selfies!