Het Nieuwe Fort op Corfu!

Het Nieuwe Fort in Corfu, ook wel bekend als de “Nieuwe Vesting” is een belangrijk historisch fort gelegen in de stad Corfu-stad (Kerkyra), Griekenland. Het is een van de twee belangrijkste forten in de stad, naast het Oude Fort (Palaio Frourio).

Geschiedenis

Het Nieuwe Fort werd gebouwd door de Venetianen in de late 16e eeuw, tussen 1576 en 1588, om de stad Corfu beter te beschermen tegen Ottomaanse aanvallen. De Venetianen waren op dat moment heersers over Corfu en zagen het strategische belang van het versterken van de defensieve structuren van het eiland.

Architectuur

Het fort bestaat uit twee niveaus. Het onderste niveau, dat dichter bij de zee ligt, bevat bastions en vestingmuren die dienen als eerste verdedigingslinie. Het bovenste niveau heeft een complexer netwerk van gebouwen en tunnels, ontworpen om de verdedigers in staat te stellen zich snel te verplaatsen en zich te verdedigen tegen indringers.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het Nieuwe Fort is de Venetiaanse leeuw van Sint Marcus, het symbool van Venetië, dat op verschillende plaatsen in de muren van het fort is uitgehouwen.

Bezienswaardigheden

  • De Geheime Tunnels: Een netwerk van ondergrondse tunnels die gebruikt werden voor veilige verplaatsing van soldaten en opslag van munitie.
  • Uitzichtpunten: Bieden een panoramisch uitzicht over de stad Corfu, de haven en de Ionische Zee.
  • Musea en tentoonstellingen: Het fort herbergt vaak tentoonstellingen over de geschiedenis en cultuur van Corfu.

Huidig Gebruik

Tegenwoordig is het Nieuwe Fort een populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen de verschillende delen van het fort verkennen, genieten van het uitzicht en leren over de rijke geschiedenis van Corfu en zijn strategische betekenis in de Middellandse Zee.

Toegang

Het fort is te voet bereikbaar vanuit het stadscentrum van Corfu en is opengesteld voor het publiek, hoewel bepaalde delen mogelijk beperkt toegankelijk zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden of veiligheidsredenen.

Het Nieuwe Fort biedt een fascinerende kijk op de militaire architectuur en geschiedenis van Corfu, en is een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt.