Pelekas, Corfu

Dit dorpje ligt op ongeveer 28 kilometer van de hoofdstad en kenmerkt zich door zijn bijzondere ligging. Het ligt namelijk op een prachtige heuvel vol groen. Deze heuvel is 220 meter hoog, dat is een flinke hoogte, wat dit dorpje ook meteen zo uniek maakt. Het uitzicht van deze heuvel is adembenemend mooi. Er zijn een aantal hotels en bars te vinden in dit dorpje. In dit dorpje bevindt zich ook een belangrijke bezienswaardigheid van Corfu, namelijk de ‘Keizerstroon’, het uitkijkpunt van Wilhelm II die ooit het paleis van keizerin Sissi bezat. Dit was zijn favoriete uitkijkpunt. Als je er staat weet je precies waarom.
Het zandstrand van Palekas is ideaal. Je kunt hier watersporten beoefen, uiteraard kun je er ook prima lekker liggen en genieten van de vergezichten over de Ionische Zee. Met de bus kun je vanaf het centrum van Palekas gratis naar het strand worden gebracht, met deze busdienst kun je ook naar een ander zandstrand, namelijk Glyfada. De ideale bestemming om te genieten van de natuur, het Griekse leven en heerlijke stranden!

Bezienswaardigheden in Pelekas

1. Uitzicht punt koning Willem II
Dit uitzicht moet je zien! Niet voor niets was dit het favoriete plekje van keizer Willem II.
2. Zandstrand Palekas
Lekker luieren op het strand, af en toe even zwemmen in zee. Of hou je meer van watersport? Het strand van Palekas biedt alle mogelijkheden.
3. Palekas Art Festival
Niets fijners dan om een festival te bezoeken als je op vakantie bent. Geniet hier van de kunst en het heerlijke sfeertje.

Pelekas Hotels


Dit bergdorp ligt middenin Corfu en is een uitstekende plek om te verblijven. Vanaf deze centrale plek ben je zo op iedere plek op Corfu. Maar eigenlijk hoef je niet eens echt weg, want Palekeas zelf, heeft veel te bieden. Hou je van wandelen? De natuur is hier prachtig, onderweg kom je prachtige planten en bloemen tegen. Je kunt er heerlijk op het strand liggen, maar er is ook volop horeca aanwezig. Verblijven kun je ook prima in Palekas. Bijvoorbeeld in het Levant Hotel. Dit hotel heeft een heerlijk zwembad en ook de andere faciliteiten zijn er prima.

Bekijk aanbiedingen voor Pelekas

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Pelekas

Klimaat Pelekas

De plaats Pelekas heeft een warm mediterraan klimaat met droge zomers en milde winters. Pelekas ligt in een gebied met weinig neerslag. In de zomermaanden valt er bijna geen regen en is het dus droog. De beste tijd voor een bezoek is dan ook in de zomermaanden, wanneer het weer het leukste is. In de winter kan het wel eens wat fris zijn, maar over het algemeen is het klimaat in Pelekas aangenaam. Temperaturen van meer dan 30 graden zijn niet ongebruikelijk in de zomer. Het water is dan ook aangenaam warm, waardoor het erg fijn is om in zee te zwemmen.

Gemiddelde temperatuur

De gemiddelde temperatuur ligt hier rond de 20°C. In de wintermaanden is het weer een stuk koeler met temperaturen tussen de 10-15°C. Het klimaat is hier het gehele jaar door aangenaam en er valt weinig neerslag. De beste tijd om Pelekas te bezoeken is daarom in de maanden mei tot en met september. Vakanties in het voor- en najaar kunnen echter ook fijn zijn.