Bezoek bloemrijk en bergachtig Corfu

Het Griekse eiland Corfu is eigenlijk één van de “minst Griekse eilanden” die er is. Het eiland is namelijk groen, bloemrijk en doet eerder Italiaans aan dan Grieks. Dit laatste is niet zo verwonderlijk, Corfu ligt deels voor de kust van Albanië en Griekenland; het bevindt zich dus op de uiterste grens van Griekenland, maar het is ook eeuwenlang in handen van de Italianen geweest, die hun bouwstijl hier hebben achtergelaten. Verwacht op Corfu geen opgravingen van de oude Grieken, tempels over overblijfselen, verwacht wel een prachtig groen eiland, vol olijfbomen en bloemen. Wat mag je niet missen op Corfu?

Corfu, een eiland waar veel te ontdekken valt!

Wij hebben Corfu ontdekt per huurauto. Een echte aanrader, want anders kom je nergens. Het openbaar vervoer op eigenlijk alle Griekse eilanden is waardeloos. Er rijden oude Duitse stadsbussen rond (die niet aangepast zijn naar Griekse waarden; zo kun je een bus zien rijden met ‘Düsseldorf’ op de voorruit). Ook op Corfu wil je dus een auto huren Corfu; dit kun je het beste vooraf thuis al regelen.

Sowieso is het alleen al rijden op Corfu een puur genot. Overal dalen, hellingen, heuvels, palmbomen, bloemen, bergen: fantastisch in één woord! Er zijn schattige dorpjes te vinden over het hele eiland en overal is wel een taverne langs de weg voor een heerlijke ijs-frappé.

Durf jij de 900 meter hoge bergtop aan per auto? Bezoek het klein klooster aldaar!

De berg Pantokrator op Corfu is de hoogste berg van het eiland. Maar de bergtop is verre van ‘eenzaam’, toeristen rijden hier af en aan om het kleine klooster op de bergtop te bezoeken. Dit klooster is zo klein (Ypsilos Pantokrator klooster) dat het eigenlijk niet écht de moeite waard is, maar wat wél de moeite waard is, is het fenomenale uitzicht over de hele regio! Je ziet Albanië en het vasteland van Griekenland recht voor je liggen. En je kijkt over het hele eiland uit. Een hele grote aanrader!

Buitenverblijf van keizerin Sisi, Achilleion

Wist je dat keizerin Sisi, je weet wel, van Oostenrijk en van de Sisi-films, een buitenverblijf had op Corfu? Bezoek dit statige kleine zomerpaleis, gebouwd in oud Italiaanse stijl met zuilen pilaren. De tuin bevat prachtige, statige beelden tussen de talrijke palmbomen. Achilleion is in opdracht van keizerin Sisi gebouwd, rond 1890, zij had namelijk een grote interesse in de oude Griekse mythologie.

Corfu stad (Kerkyra) heerlijk flaneren en shoppen

Kerkyra doet direct Italiaans aan. Langs de oude panden van het historische centrum zie je overdag rijen vleermuizen aan de gevels hangen, in slaapstand, om ’s avonds actief te worden. Deze prachtige oude havenstad is de hotspot van het eiland, hier ga je uit eten of naar een club.

Stranden op Corfu

Corfu is een pareltje wanneer het aankomt op gebied van stranden, je treft hier de meest uiteenlopende stranden, van kleine baaien tot totaal verlaten stranden waar niemand te bekennen is. De zee is prachtig helder blauw, en met de auto ontdek je de meest fantastische stranden, van kiezel- tot zandstranden.