Kanoni, Corfu

Ooit werden er kanonnen geplaatst om dit dorpje te beschermen tegen vijanden, vandaar de naam Kanoni. Dit is een echt toeristenplaatsje, waar altijd wel wat te beleven is. Je vindt er leuke winkeltjes, prima restaurants en je kunt er genieten van de prachtige natuur om het dorpje heen. Ooit was dit de hoofdstad van het eiland en dat kun je nog prima zien. Er zijn nog veel oude gebouwen intact gebleven, wat het dorpje historisch ook erg interessant maakt. Breng ook een bezoek aan de oude haven, wat ooit de belangrijkste haven van heel Corfu was. Hou je van vliegtuigspotten? Dan is dit de ideale plaats om te bezoeken. Je kunt vanaf hier namelijk schitterend de aankomende en vertrekkende vliegtuigen zien. Een prachtige ervaring!

Bezienswaardigheden in Kanoni

1. Vliegtuigen spotten
Of je nu wel of geen liefhebber bent van vliegtuigen, dit moet je gedaan hebben. Vanaf Kanoni kun je de vliegtuigen van heel dichtbij zien. Aanrader!
2. Oude haven
Ooit de belangrijkste haven van Corfu. De oude haven is een prachtige plek om te bezoeken.
3. Centrum Kanoni
Kanoni was ooit de hoofdstad van Corfu, in het centrum vind je nog veel van deze rijke historie.

Kanoni Hotels


Als je verblijft in Kanoni, weet je zeker dat je een prachtige vakantie zult hebben. Het plaatsje geeft je meteen dat typische Corfugevoel; prachtige vergezichten, aardige lokale mensen en heerlijk eten en drinken. Bovendien is het plaatsje omringd door fraaie natuur, wat het ook voor de wandelaars een erg interessante plek maakt. In het dorpje kun je kiezen uit verschillende hotels, een aanrader is het Divani Corfu Palace Hotel. Een hotel met prima voorzieningen, maar wat ook nog eens betaalbaar is. Het internet op de kamers is prima, ook zijn de kamers voorzien van airconditioning. Het hotel is centraal gelegen in Kanoni, waardoor je alles op loopafstand kunt bereiken. Heerlijk om ’s avonds te gaan eten in het centrum, kun je het lopend redden! Het hotel heeft een eigen zwembad, voor de kinderen is er een speciaal zwembad. Ontspannen kun je hier in de whirlpool. Dat wordt puur genieten in Kanoni!

Bekijk aanbiedingen voor Kanoni

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Kanoni

Klimaat Kanoni

De plaats Kanoni op Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers erg warm en droog zijn, en de winters mild en af en toe nat. Net als op veel van de andere Griekse eilanden, is het weer in Kanoni erg aangenaam van april tot en met oktober. De zomerse temperaturen kunnen oplopen tot wel 33 graden Celsius, maar door de bries is het aangenaam vertoeven op het strand of bij het zwembad.

Gemiddelde temperatuur

De gemiddelde temperaturen in Kanoni zijn erg aangenaam. In juli en augustus is het gemiddeld rond de 30 graden. De rest van het jaar is het een stuk aangenamer met temperaturen rond de 20 graden. De zeewind maakt het in de zomer erg aangenaam. In de winter daalt de temperatuur soms tot onder de 10 graden Celsius, maar dit is zeldzaam. Vooral in januari en februari kan het weer in Kanoni ook erg stormachtig zijn.