Kassiopi, Corfu

Veel mensen ervaren dat typisch Griekse vakantiegevoel als ze op een terrasje zitten, met uitzicht op de zee. Als zich op zo’n plaats ook nog een vissershaventje bevindt, wordt dit unieke vakantiegevoel nog eens extra versterkt. In Kassiopi vind je dit allemaal. Dit stadje ligt in het Noordwesten van Corfu en heeft een prachtige baai. Aan het kiezelstrand kun je hier prima zwemmen of een bootje huren. Ook kun je hier verschillende watersporten beoefenen vanaf het strand. Het kasteel van Kassiopi is zeer de moeite waard om te bezoeken, dat geldt ook voor de kerk Panagia Kassiopitissa.
In het stadje vind je veel laagbouw, dat maakt dit stadje fijn om te bezoeken. Weinig hoge hotels, wel veel sfeer en gastvrije lokale bewoners. Langs de kade in de stad vind je veel winkels en leuke plekken om wat te eten en te drinken. Het stadje ligt op 36 km van Corfu, door middel van een vaste bootverbinding kun je hier gemakkelijk naar toe.

Bezienswaardigheden in Kassiopi

1. Kerk van Panagia Kassiopitissa
Deze kerk is absoluut een bezoek waard. Leuk om als afwisseling mee te nemen, bijvoorbeeld na een heerlijke middag strand.
2. Kasteel van Kassiopi
Bezoek dit bijzondere kasteel, vlak voor de kust van Kassiopi. Leer de interessante historie kennen van dit bijzondere kasteel.
3. Antiotis Lagune
Hier, in de Antiotis lagune, vind je een rijkdom aan flora en fauna, het is de thuisbasis van bijna honderd soorten trekvogels.

Kassiopi vakantie Corfu


Een vakantie Kassiopi Corfu is heerlijk. Je kunt hier prima langs de kade slenteren en je vind hier prima restaurants en bars. Bovendien heb je vanaf deze kade een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Een heerlijke frisse zeewind, de altijd stralende zon en een prachtig stadje waar veel valt te beleven. Dat wordt puur genieten van een vakantie naar Kassiopi op Corfu.

Bekijk aanbiedingen voor Kassiopi

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Kassiopi

Klimaat Kassiopi

In deze stad op Corfu kun je genieten van een heerlijk mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en droog, met gemiddelde temperaturen rond de 26 graden Celsius. In de winter is het niet veel kouder dan 10 graden Celsius. Kassiopi is een zeer aangename stad om te vertoeven, zeker in de maanden april tot en met oktober.

Gemiddelde temperatuur

Benieuwd naar de gemiddelde temperatuur in Kassiopi? In de zomermaanden juli en augustus is het er rond de 30 graden Celsius. ’s Nachts blijft het aangenaam warm met minima van 20 à 22 graden Celsius. In de winter daalt de temperatuur tot een gemiddelde van 10 graden Celsius. In de avond en ’s nachts wordt het wel een beetje kouder met minima rond de 6 à 8 graden Celsius. Kassiopi is dus zeker een stad waar je het hele jaar door kunt vertoeven.