Welke kloosters zijn er op Corfu?

Een auto huren en over het eiland Corfu heen crossen. Dat is één van de beste tips die wij je voor je komende Corfu-vakantie kunnen geven. Met de huurauto kun je namelijk tal van unieke plekken op dit eiland gaan ontdekken. En, wij weten als geen ander dat je op dit eiland echt heel veel unieke plekken kunt vinden.

Zo kun je over het gehele eiland heen verspreid tal van kloosters bezoeken. Deze kloosters hebben veelal een unieke ligging en zijn stuk voor stuk op hun eigen manier bijzonder. Onder andere de onderstaande kloosters zijn volgens ons het bezoeken meer dan waard.

Pantocrator klooster

Eén van de meest unieke kloosters is het Pantocrator kloostertje. Dit klooster is niet al te groot, is op de hoek van een berg gelegen en biedt een prachtig uitzicht. Om bij dit klooster te kunnen komen, moet je wel een flinke wandeling/beklimming af zien te leggen. Je moet je auto beneden parkeren, waarna je via een fraaie klim bij dit klooster uitkomt. Vanaf dit klooster kijk je prachtig uit over de omgeving.

Paleokastritsa klooster

In het plaatsje Paleokastritsa is het gelijknamige klooster te vinden. Dit klooster is bovenop een berg gelegen, is prachtig vormgegeven en is met tal van muurschilderingen verfraaid. De weg naar dit klooster toe is ook niet al te gemakkelijk, maar je kunt dit klooster wel met de auto bereiken. De toegangsweg is echter behoorlijk smal. De Grieken hebben er gelukkig voor gekozen om stoplichten op dit weggetje te zetten.

Bij het klooster is het mogelijk om je auto te parkeren. Nadat je je auto geparkeerd hebt, kun je dit klooster op je gemakje bekijken. Bij dit klooster draait alles om Moeder Gods Theotokos. In eerste instantie werd dit klooster in 1228 gebouwd, maar in de 17e en 18e eeuw kreeg het klooster een complete metamorfose. Het Paleokastritsa klooster en de bijbehorende gebouwen zijn het aanzien meer dan waard.

Leuke tip: bij dit klooster vind je ook nog een museum. In dit museum vind je onder andere oude boeken, oude schelpen, oude beenderen en een oude olijfpers. Het klooster zelf is overigens ook te bezoeken. De toegang voor zowel het klooster als voor het museum is gratis.