Dit zijn de voordelen van Corfu ten opzichte van Santorini

Ben je een heerlijke vakantie voor komende zomer aan het uitkiezen? En is je oog hierbij gevallen op de Griekse eilanden? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Je kunt immers uit meerdere Griekse eilanden kiezen, waarbij elk Griekse eiland om een bepaalde reden wel aan te raden is.

Twijfel je op dit moment tussen Corfu en Santorini? Dat is op zich goed voor te stellen. Beide eilanden zijn populair, staan goed aangeschreven en hebben het nodige te bieden. Als we met een neutrale blik naar beide eilanden kijken, valt op dat Corfu méér voordelen biedt. Over deze voordelen van Corfu ten opzichte van Santorini vertellen we je hieronder graag meer.

Fraaiere zandstranden

De zandstranden op Santorini zijn mooi, maar kunnen niet tippen aan de stranden op Corfu. De stranden op Corfu zijn volgens velen zelfs de mooiste stranden van heel Griekenland. Iets waar wij ons in kunnen vinden.

Niet alleen de fraaiheid van de zandstranden valt op, maar ook de hoeveelheid. Op Corfu kun je simpelweg uit veel meer zandstranden kiezen dan op Santorini.

Voordeliger

In de afgelopen jaren is Santorini hot geworden. Deze toenemende populariteit brengt ook een keerzijde met zich mee. Het is namelijk een feit dat Santorini door de jaren heen behoorlijk duur geworden is. Als je liever niet al te veel geld uit wilt geven, is Corfu daarom een veel betere keuze.

Warmer

Wat is voor jou de reden dat je naar Griekenland op vakantie wilt gaan? Heeft dit wellicht iets met het weer te maken? Ook dan is het aan te raden om voor Corfu te kiezen. Ten opzichte van Santorini is het zomers namelijk een stuk warmer op Corfu.

Groter

Tot slot is het een groot voordeel dat Corfu een stuk groter is. Wat hier dan precies het voordeel van is? Dat alle toeristen zich over een groter gebied spreiden. Het is hierdoor op Corfu een stuk rustiger dan op Santorini. Met name in het hoogseizoen is dit volgens ons een (heel) belangrijk voordeel.