Wat zijn de mooiste grotten van Corfu?

Corfu staat bekend om zijn prachtige natuur. Schitterende rotspartijen, groene heuvels en bijzondere dieren; Corfu heeft echt veel te bieden! Wat je ook op dit schitterende eiland kunt vinden, zijn schitterende grotten. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken, je kunt in veel gevallen wandelend naar grotten toegaan, in sommige gevallen zijn ze alleen per boot te bezoeken. Wij hebben de leukste drie grotten van Corfu, voor je op een rijtje gezet.

De grot van Paleokastritsa

Op Corfu vinden we prachtige oude badplaatsen, Paleokastritsa is er daar zeker eentje van. Je vindt hier prachtige baaitjes aan de Ionische Zee, ook zijn er prachtige rotspartijen te bewonderen. Je vindt in dit dorpje een maritiem museum, maar ook het klooster van Paleokastritsa. Wat je hier ook kunt bewonderen, zijn prachtige grotten. Om deze te kunnen zien, kun je een bootje huren en hier zelf naar op zoek gaan. Langs de kust, ga je deze grotten gegarandeerd vinden. Als je een beetje geluk hebt, is er niemand in de buurt en kun je zelf genieten van de prachtige grotten die je hier langs de kust kunt vinden. Neem een picknickmand mee en geniet van het heerlijke leven op Corfu. Paradijselijker wordt het niet!

De Loutses grot

Deze grot bevindt zich bovenop een heuvel, niet ver van het dorpje Loutses. Je kunt er komen via een smal weggetje dat je een paar kilometer moet volgen. Aan het einde van de dit weggetje is een parkeerplaats, waar je de auto kunt parkeren. Wij waren blij dat we geen tegenliggers tegenkwamen, dus kijk goed uit voor tegemoetkomend verkeer op dit weggetje. Het laatste stukje naar de grot moet je nog wel even naar boven klimmen, via een oud pad. Ben je eenmaal boven, dan zie je de grot al snel verschijnen. Je kunt niet naar binnen, maar er zijn wel een aantal openingen waar je doorheen kunt kijken. Door de gaten kun je de stalactieten en stalagmieten zien. Fascinerend natuurwonder!

Paxos grot

Als je een mooie grot wilt zien, kun je er ook voor kiezen om vanaf Corfu met een boot naar het eilandje Paxos te gaan. Dit eilandje is absoluut de moeite waard om de bezoeken, de bootreis erheen vonden wij al fantastisch om mee te maken. Meerdere keren per dag kun je vanaf Corfu het eiland Paxos bezoeken, waarvan Gajos de hoofdstad is. Op het eiland kun je hier de Ipapantigrot bezoeken, een prachtig natuurwonder, wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken.