Welke stekkers kun je gebruiken op Corfu?

Heb je plannen om naar het Griekse eiland Corfu te gaan? Een prima keuze; dit paradijselijke eiland is een aanrader als je op zoek bent naar rust en ontspanning. Je kunt er heerlijk op het strand liggen, wandelen, maar zeker ook volop genieten van het uitgaansleven. Vind jij het altijd belangrijk om jezelf altijd goed voor te bereiden als je op vakantie gaat? De eerste stap is natuurlijk een keuze te maken uit het ruime aanbod aan hotels op Corfu. Heb je dit eenmaal gedaan en heb je jouw reis gepland, dan kun je starten met de praktische voorbereidingen. Wil je jouw geliefde apparaten meenemen naar Corfu, zoals je tablet en smartphone? Dan is het wel zo handig als je deze daar wel kunt gebruiken. Wij leggen je uit hieronder uit, welke stekkers je kunt gebruiken op Corfu, zodat jouw apparaten altijd opgeladen zijn of dat je deze daar op stroom kunt gebruiken, bijvoorbeeld op je hotelkamer. Hierdoor kom jij straks niet voor verrassingen te staan. Heerlijk toch?

Griekse stekkers

In Griekenland worden vergelijkbare stopcontacten als in Nederland gebruikt. Ook in Griekenland is de netspanning namelijk 230 volt en de frequentie 50 hertz. Met andere woorden; jij kunt gewoon je apparaten gebruiken zoals je dat in Nederland ook doet. Oplader voor je mobiele telefoon? Je kunt deze gewoon in het stopcontact steken. Stroomkabel voor je tablet? Kun je daar gewoon gebruiken om je tablet mee op te laden. Dat is een fijne gedachte; je hoeft geen reisstekker te kopen en kunt gewoon de kabels gebruiken die je altijd gebruikt. Dat wordt zorgeloos genieten op Corfu!

Geen extra kosten om stroom te gebruiken

Als je op vakantie gaat, maak je al genoeg kosten. Je gaat een reis boeken, op de bestemming geef je altijd wat meer uit dan gepland en bovendien wil je natuurlijk ook nog wat souvenirs kopen. Dan zit je niet te wachten op extra kosten, zoals bijvoorbeeld die voor een reisstekker. In sommige landen heb je namelijk een dergelijke reisstekker nodig als ‘tussenstukje’ voor je Nederlandse kabel. Op Corfu heb je daar gelukkig geen last van, je kunt jouw stekkers daar gewoon in de stopcontacten steken. Dat scheelt weer in de kosten!