Auto huren op Corfu: wat kun je allemaal zien in één dag?

Als je op zoek bent naar een heerlijke zonvakantie aan het strand of op een all-inclusive resort, is Corfu een ideale bestemming. In de zomer is het altijd fantastisch weer, met hoge temperaturen. De zandstranden op Corfu zijn erg mooi en er zijn veel leuke plaatsen om te verblijven. Het is ook leuk om je vakantie aan het strand of zwembad af te wisselen met een uitstapje. Je kunt ervoor kiezen om een of meerdere dagen een auto te huren, zodat je ook de andere delen van het eiland kunt zien. Ook kun je dan wat meer naar het binnenland reizen, om mooie bezienswaardigheden te zien.

Auto huren in Kerkyra

Wil jij een dag een auto huren vanaf de hoofdstad Kerkyra? Hieronder hebben wij een leuke dagplanning voor je gemaakt, met de leukste bezienswaardigheden, plaatsjes en meer. Zo kun je er even een dagje tussenuit, terwijl je tijdens die dag zoveel mogelijk kunt zien van het eiland Corfu. Zo’n 30 minuten ten noordwesten van Kerkyra, ligt de plaats Palaiokastritsa. Dit is een erg leuke plaats, met prachtige rotsen en hiertussen mooie stranden. Je kunt hier van alles doen, zoals snorkelen, boottochten maken of een bezoek brengen aan het maritiem museum. Dicht bij de stad vind je ook het kasteel Angelokastro, dat hoog op een berg ligt. Dit kasteel is een van de hoogtepunten van Corfu en vanaf boven heb je een mooi uitzicht. Palaiokastritsa zelf is ook een erg leuke plaats, waar je in de middag wat kunt eten of een drankje kunt doen.

De middag en avond

Na de lunch kun je vanaf Palaiokastritsa weer langzaam richting Kerkyra rijden. Onderweg zijn er nog plekken waar je kunt stoppen. Reizen jullie met kinderen? Dan is het leuk om de rest van de dag door te brengen in waterpark Aqualand Corfu, zo’n 16 kilometer van Kerkyra op de terugweg. Wil je nog meer bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je ook een stukje doorrijden naar Achilleion, het prachtige paleis van Sissi. Niet alleen het gebouw zelf is erg mooi, het paleis heeft ook grote tuinen waar je lang in kunt rondlopen. Achilleion ligt ten zuiden van Kerkyra, op zo’n 15 minuten rijden. Je kunt onderweg vanuit Palaiokastritsa dus nog kiezen om een tussenstop te maken. Dit kan bijvoorbeeld in Pelekas, of bij het strand Agios Gordios, waar een aangespoelde boot in het zand staat. Wil je later in de avond nog iets bezoeken op korte afstand van Kerkyra? Dan kun je nog naar het dorp Kanoni, slechts 5 kilometer van de hoofdstad.