Wat kost het om een scooter te huren op Corfu?

Wil je het eiland Corfu zelf gaan ontdekken? Daar heb je meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je ervoor kiezen om een eilandtour te boeken. Samen met een gids ga je het eiland verkennen, waarbij de gids je van allerlei leuke informatie weet te voorzien.

Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren op het eiland. Met een auto kun  je niet alleen de verharde wegen nemen, maar ook de onverharde wegen. Via die wegen kom je op de meest indrukwekkende plekken uit. Dat laatste is ook het geval als je een scooter op Corfu huurt. Met een scooter kun je snel en gemakkelijk dit hele eiland verkennen.

Wat je precies voor het huren van een scooter op Corfu moet betalen? Dat is afhankelijk van onderstaande factoren.

Hoeveel dagen wil je een scooter huren?

Ben je van plan om 1 dag een scooter te huren? Of wil je een hele week een scooter huren? Dit is uiteraard van belang voor de uiteindelijke kosten van het huren van de scooter. Ons advies is overigens om de scooter meerdere dagen te huren. Met een scooter geniet je op dit eiland namelijk van heel veel vrijheid.

Waar ga je de scooter huren?

Op Corfu kun je bij verschillende aanbieders een scooter huren. Zoals je wellicht al verwacht had, werken al deze aanbieders met hun eigen tarieven. Je doet er daarom verstandig aan om bij meerdere aanbieders een kijkje te nemen. Mogelijk kun je op deze manier het nodige geld besparen.

Sluit je extra verzekeringen af?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit gezegde is zeker van toepassing als je een scooter op Corfu gaat huren. Met een scooter ben je sowieso al kwetsbaar(der), terwijl dit op dit eiland nog vele malen erger is. Je doet er daarom verstandig aan om extra verzekeringen af te sluiten. Ga hierbij wel goed na wat de exacte voorwaarden en tarieven zijn.

Hoeveel kilometer ga je met de scooter rijden?

Tot slot moet je ook goed naar de te verwachten kilometers kijken. Bij sommige verhuurders is het bijvoorbeeld de regel dat je de scooter met een volle tank inlevert. Des te meer kilometers je rijdt, des te meer geld je aan de brandstof kwijt bent.