Hoe huur je een auto op Corfu?

Een auto op Corfu huren is volgens ons een prima idee. De wegen zijn goed begaanbaar, het eiland is vrij groot en je kunt bij meerdere aanbieders een auto huren. Aangezien het eiland zo groot is, heb je eigenlijk echt een auto nodig om het volledige eiland te kunnen ontdekken. Mocht dat je wens zijn, doe je er dus verstandig aan om een auto te huren. Maar, hoe kun je dit op Corfu doen? Daar heb je meerdere mogelijkheden voor.

Mogelijkheid 1: op de luchthaven een auto huren

Zodra je geland bent, kun je op de luchthaven van Corfu een huurauto huren. Op de luchthaven hebben namelijk meerdere verhuuraanbieders een balie. Bij deze balie kun je je wensen doorgeven, waarna de medewerker aangeeft tussen welke huurauto’s je kunt kiezen.

Op deze manier een huurauto regelen is niet geheel zonder risico. Mogelijk ben je niet de enige die een huurauto op de luchthaven wilt regelen, waardoor je wellicht in een lange rij komt te staan. Ook bestaat de kans dat de verhuurder op dat moment helemaal geen auto’s meer beschikbaar heeft.

Mogelijkheid 2: via het hotel iets regelen

Je kunt er ook voor kiezen om via je hotel iets te regelen. Op Corfu kennen veel ondernemers elkaar, waardoor de hoteleigenaar je moeiteloos door kan verwijzen naar de juiste autoverhuurder. Uit eigen ervaring weten wij dat je op deze manier zelfs van een extra korting kunt profiteren.

Mogelijkheid 3: vanuit Nederland al iets regelen

Iets waar je ook voor kunt kiezen, is om de huurauto al vanuit Nederland te huren. Dit betekent dat je vanachter je computer of smartphone de gewenste auto uitkiest en deze direct reserveert. Zodra je op de luchthaven van Corfu landt, kun je de huurauto bij de betreffende verhuurder ophalen. Gemak dient de vakantieganger.

Als je op Corfu een auto gaat huren, moet je heel scherp zijn. Kijk goed naar de tarieven, kijk goed naar de voorwaarden en kijk goed naar de aanwezige schade op de auto. Maak van die schade een foto, zodat je hier later niet nog verantwoordelijk voor gesteld kan worden.