Deze dorpen moet je gezien hebben tijdens je vakantie op Corfu

Wat doe jij het liefste als je op zonvakantie op Corfu bent? Ga je het liefste elke dag naar de zandstranden toe? Of vind je het ook leuk om Griekse dorpjes te ontdekken? Op het eiland Corfu vind je in ieder geval veel leuke dorpjes. Onder andere de volgende vijf dorpjes kunnen wij van harte aanraden.

Pelekas

In het westelijke deel van Corfu is het plaatsje Pelekas te vinden. Dit dorpje ligt op een heuvel van ongeveer 220 meter hoog, waardoor je van een geweldig uitzicht kunt genieten. Als je naar het ‘uitzicht punt’ van dit dorpje gaat, geniet je zelfs van een 360 graden uitzicht. Dit dorpje werd overigens al in de 16e of 17e eeuw gesticht, waardoor het een vrij oud dorpje is. Dat is duidelijk terug te zien aan verschillende prachtige bouwen.

Agios Gordios

Op relatief korte afstand van Pelekas is een ander leuk dorpje te vinden. Agios Gordios is prachtig, is vrij druk en beschikt over tal van leuke eettentjes. In dit dorpje kunt je van een heerlijke stranddag genieten, maar je kunt vanuit dit dorpje ook mooie wandelingen maken. Het is aan jou om te bepalen hoe je je dag in Agios Gordios in gaat vullen.

Paleokastritsa

Eén van de oudste en gezelligste badplaatsen van Corfu. Dat is toch wel de manier waarop we Paleokastritsa kunnen omschrijven. Dit plaatsje is gelegen in het westen van Corfu en is super gezellig. Opvallend bij dit plaatsje is de hoeveelheid zandstranden. Je kunt uit allerlei kleine zandstranden kiezen, waarbij elke zandstrand zijn eigen sfeer heeft. Voor de kust van dit plaatsje vind je overigens ook een prachtig klooster, het Panagias Palaiokastritsa.

Afionas

Een kleurrijk dorp met bloemen, planten en andere flora en fauna. In en rondom het dorpje Afionas kom je ogen tekort. Het dorpje zelf is prachtig, maar de omliggende omgeving is al helemaal om je vingers aan af te likken. In de buurt van dit dorpje is bovendien een uitzicht punt te vinden, waarvandaan je een subliem uitzicht hebt.

Kassiopi

In het noorden van Corfu is de gezellige plaats Kassiopi te vinden. Dit dorpje is niet al te groot, heeft een prachtige ligging en heeft een geweldige haven. De haven ziet er geweldig uit, waarbij met name de resten van een Venetiaanse burcht opvallen. Bij de haven staan ook nog allemaal oude kanonnen opgesteld. Uniek.