Dit weten we over de haven van Corfu

In de afgelopen eeuwen heeft Corfu in Griekenland een belangrijke rol vervuld. Deze stad was, dankzij haar ligging, namelijk een perfect doorgeefluik voor de rest van Griekenland. Veel schepen meerden in de haven van Corfu aan, waarna de goederen over heel Griekenland verspreid konden worden.

Niet alleen in het verleden was de haven van Corfu belangrijk, maar nu nog steeds. Op dit moment liggen er namelijk nog steeds veel boten in de haven. Bovendien varen er regelmatig boten vanuit Corfu naar onder andere Italië en andere Griekse eilanden. Ook dit is te danken aan de sublieme ligging van Corfu. En daarmee aan de sublieme ligging van de haven van Corfu.

Waar ligt de haven van Corfu?

De haven van Corfu is gelegen aan de oostkust van het eiland Corfu. Dit deel van Corfu ligt het dichtste bij Italië en was daardoor de meest strategische ligging. Dat men in het verleden voor deze plek gekozen heeft, levert Corfu nu nog steeds veel voordelen op.

Ferries vanuit de haven van Corfu

Op dit moment is de haven nog steeds behoorlijk druk. Dit is onder andere te danken aan de ferries die in Corfu aanmeren en/of hun weg vervolgen. Vanuit Corfu is het mogelijk om de ferry naar onder Ancona, Bari, Brindisi en Venetië te nemen. Ook is het mogelijk om vanuit Corfu naar Kefalonia, Patras, Paxos en Zakynthos toe te varen.

Schilderachtig plaatje

Geniet je op dit moment van een heerlijke vakantie in Corfu? Of ga je binnenkort voor een heerlijke vakantie naar Corfu toe? In beide gevallen is het aan te raden om een kijkje bij de haven van Corfu te gaan nemen. De haven is namelijk onwijs fraai, is gezellig en is prachtig gelegen. Wij durven zelfs de term ‘schilderachtig plaatje’ in de mond te nemen.

In en rondom de haven valt bovendien voldoende te doen. Wij adviseren je om vanuit de haven ook eens naar het historische oude centrum te wandelen. Of juist net andersom, vanuit het oude centrum naar de haven toe. Je geniet hierbij voortdurend van prachtige uitzichten over de zee en van architectonische bezienswaardigheden