Trail running Corfu

Sportief het eiland verkennen? Ga voor een trail!

Ben je op zoek naar een sportieve en avontuurlijke activiteit tijdens je verblijf op het prachtige Griekse eiland Corfu? Dan is trail running misschien wel iets voor jou! Dit is een vorm van hardlopen door onverharde en vaak heuvelachtige of bergachtige terreinen. Het biedt niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook de mogelijkheid om de prachtige natuur van Corfu te verkennen. In onderstaand blog kun je alles lezen over trail running op Corfu, van wat het precies is tot de mooie plekken die je tijdens het hardlopen kunt tegenkomen. Lees je mee?

Wat is trail running?

Trail running is een vorm van hardlopen die steeds populairder wordt, zowel als sport als recreatieve activiteit. Het is ontstaan in de jaren 70 in Amerika en is inmiddels uitgegroeid tot een internationale trend. Het grote verschil met gewoon hardlopen is dat je niet op verharde wegen loopt, maar op onverharde paden en trails. Dit betekent dat je continu alert moet zijn op de ondergrond en je looptechniek aan moet passen aan de verschillende soorten terrein, zoals modder, rotsen of gras. Het vergt dus meer balans en kracht, maar het is ook een geweldige manier om de natuur in te duiken en nieuwe plekken te ontdekken.

Mooie plekken om te trail runnen op Corfu

Corfu staat bekend om haar prachtige natuur en het eiland is dan ook een perfecte locatie voor trail running. Je kunt er door bergachtige gebieden lopen, langs de kustlijn of door uitgestrekte olijfboomgaarden. Tijdens het hardlopen zul je versteld staan van de adembenemende uitzichten en de gevarieerde landschappen. Eén van de mooiste plekken om te trail runnen op Corfu is de Pantokratorberg, met zijn 906 meter de hoogste berg van het eiland. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de hele omgeving. Ook de route van Paleokastritsa naar Lakones, langs de ruige kustlijn en door beboste heuvels, is een absolute aanrader. Vergeet niet af en toe een pauze te nemen om te genieten van de indrukwekkende natuur en om wat foto’s te maken!

Corfu Trailrunning Tours

Wil je het beste uit je trail running ervaring op Corfu halen en je laten leiden door een ervaren gids? Dan kun je deelnemen aan een georganiseerde Corfu Trailrunning Tour. Deze tours worden aangeboden door Corfu Trailrunners, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van trail running activiteiten op Corfu. Ze bieden verschillende tours aan, variërend in afstand en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor iedereen een geschikte optie is. De openingstijden van Corfu Trailrunners zijn van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ook voor meer informatie naar de stand gaan in de hoofdstad van Corfu, Corfu Stad. Hier kun je ook terecht voor meer informatie over de tours en het huren van trail running uitrusting. Wil je graag goed rusten voor en na een trail? Op Corfu zijn uitstekende hotels waar dit prima mogelijk is!

Verschillende tours om uit te kiezen

Corfu Trailrunners biedt verschillende tours aan, elk met hun eigen unieke kenmerken. Zo is er bijvoorbeeld de “Panorama Tour”, een 8 km lange route die je langs de kustlijn en door olijfboomgaarden voert, met prachtige uitzichten over de zee. Voor de meer ervaren lopers is er de “Challenge Tour”, een 15 km lange route met steile beklimmingen en uitdagende afdalingen. Maar ook voor beginners is er genoeg keuze, zoals de “Eco Tour”, een 6 km lange route door een adembenemend landschap dat deels bestaat uit onontdekte delen van het eiland. Welke tour je ook kiest, je zult altijd een unieke en avontuurlijke ervaring beleven. Ga jij ook voor een trail?