Waterval Corfu

Top 5 mooiste watervallen op Corfu

Corfu, het betoverende eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn prachtige natuur en adembenemende landschappen. Eén van de natuurlijke bezienswaardigheden die Corfu te bieden heeft zijn de indrukwekkende watervallen. Het geluid van kletterend water, omringd door weelderig groen, zorgt voor een ontspannen en serene sfeer. In deze blog neem ik je mee langs de top 5 mooiste watervallen op Corfu en geef ik je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan deze wonderschone plekken.

1. Nymphes Watervallen

De Nymphes Watervallen bevinden zich in het rustige dorpje Nymphes, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Corfu, Kerkyra. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als locals, vanwege de prachtige natuur en de mythische verhalen die hieraan gekoppeld zijn. Volgens de Griekse mythologie waren de nimfen, halfgodinnen uit de Griekse oudheid, verantwoordelijk voor de schoonheid en vruchtbaarheid van de natuur. De watervallen worden dan ook gezien als de thuisbasis van deze nimfen.

Openingstijden: De watervallen zijn het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om ze te bezoeken is tijdens de lente en zomer wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn. Er is geen entree voor de watervallen, dus je hoeft geen tickets te kopen.

2. Kavos Watervallen

In het zuidelijke deel van het eiland, vlakbij het bruisende stadje Kavos, liggen de Kavos Watervallen. Deze watervallen zijn iets minder bekend dan de andere, maar zeker niet minder indrukwekkend. Het is een drie-staps waterval, wat betekent dat het water in drie delen naar beneden stroomt. Dit zorgt voor een betoverend effect en maakt het een geliefde plek voor fotografen. Openingstijden: De Kavos Watervallen zijn het hele jaar door geopend. Ook hier is geen entree voor de watervallen.

3. Sokraki Watervallen

De Sokraki Watervallen zijn gelegen in het bergdorpje Sokraki, dat bekend staat om zijn traditionele architectuur en spectaculair uitzicht op de zee en het vasteland van Griekenland. Het water stroomt hier van een klif naar beneden, wat zorgt voor een spectaculair schouwspel. Om de watervallen te bereiken moet je een steile wandeling maken, maar het uitzicht is meer dan de moeite waard. De watervallen zijn dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Ook deze waterval is gratis te bezoeken.

4. Acheron Watervallen

De Acheron Watervallen liggen in het noordwesten van Corfu, in de buurt van het dorp Glyki. Deze watervallen zijn iets minder toegankelijk, maar dat maakt het des te specialer. Om bij de watervallen te komen moet je een avontuurlijke tocht maken door de rivier Acheron, die bekend staat om zijn turquoise water en natuurlijke zwembaden. Onderweg passeer je verschillende kleine watervallen en uiteindelijk kom je uit bij de indrukwekkende Acheron Watervallen. De watervallen zijn het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om ze te bezoeken is tijdens de zomer wanneer het water niet te koud is. De watervallen zijn gratis te bezoeken, echter, om de watervallen te bereiken moet je een boottocht maken en hiervoor zijn wel tickets nodig. Deze kunnen gekocht worden bij verschillende lokale tourbedrijven.

5. Dassia Watervallen

Last but not least, de Dassia Watervallen. Deze watervallen zijn te vinden in het dorp Dassia, aan de oostkust van het eiland. De watervallen zijn niet heel groot, maar vormen wel een prachtige natuurlijke omgeving om te verkennen. Er zijn verschillende wandelpaden en bruggetjes om de watervallen van dichtbij te bekijken. Openingstijden: De Dassia Watervallen zijn dagelijks geopend van 8.00 uur tot 19.00 uur. Ook hier is geen entree en zijn er geen tickets nodig.

Ontdek de schoonheid van de watervallen

De watervallen op Corfu zijn stuk voor stuk unieke en adembenemende plekken die zeker een bezoek waard zijn tijdens je verblijf op dit prachtige eiland. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of avontuur en natuur, de watervallen bieden voor ieder wat wils. Met deze informatie ben je goed voorbereid en kun je optimaal genieten van al het moois dat Corfu te bieden heeft. Heerlijk toch?