Aquarium Corfu

Mooiste aquarium ter wereld? Die is op Corfu!

Corfu staat bekend om zijn spectaculaire stranden, pittoreske dorpjes en bruisende uitgaansleven. Maar wist je dat dit eiland ook schitterend aquarium heeft? Dit aquarium biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met de wondere onderwaterwereld. In onderstaand blog zullen we je alles vertellen over het Corfu Aquarium en waarom je hier zeker een bezoek aan moet brengen!

Waarom is juist dit aquarium op Corfu zo bijzonder?

Corfu is een eiland met een rijke maritieme geschiedenis en een prachtige, diverse onderwaterwereld. Dit aquarium op Corfu is uniek omdat het een mix van lokale en exotische zeedieren en planten tentoonstelt. Dit zorgt voor een adembenemend schouwspel en een unieke kans om meer te leren over de verschillende ecosystemen en de kwetsbaarheid van onze oceanen. Daarnaast is dit aquarium erg educatief van opzet en richten ze zich hier op het behoud van de zee en haar bewoners.

Leuk gezinsuitje

Ben jij op zoek naar een leuk uitje voor jou en je kinderen op Corfu? Dan is een bezoekje aan dit aquarium zeker een aanrader! Het is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jou als ouder. Ten eerste is dit aquarium een geweldige plek om de kinderen kennis te laten maken met de onderwaterwereld. Ze kunnen hier verschillende soorten vissen en andere zeedieren van dichtbij bewonderen. Voor kinderen is dit vaak een magische ervaring, aangezien veel van deze dieren in het echt niet zo makkelijk te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke vissen, exotische haaien en schattige zeeschildpadden. Ze zullen hun ogen uitkijken en veel nieuwe dingen leren over deze zeedieren. Ook kunnen kinderen bijvoorbeeld leren over het belang van de zee en hoe ze hier zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Zo wordt een bezoekje aan het aquarium niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor de kinderen.

Ideale uitjes als het regent

Een ander voordeel van een aquarium is dat het een binnen activiteit is. Dit betekent dat je hier naartoe kunt gaan ongeacht het weer buiten. Het aquarium biedt een overdekte en droge omgeving waar jij en je kinderen kunnen genieten van een leuk uitje. Zo kun je ook op regenachtige dagen iets leuks doen en hoef je niet de hele dag binnen te zitten. Een bezoek aan het aquarium kan overigens ook voor wat rust en ontspanning zorgen. Het rustige geluid van het water en de bewegende vissen kan namelijk een kalmerend effect hebben op zowel kinderen als volwassenen. Dit kan vooral handig zijn als je kinderen vaak hyper zijn of moeite hebben met stilzitten. Overigens zijn er nog veel meer bezienswaardigheden de moeite waard om te bezoeken op Corfu!

Corfu Aquarium bezoeken

Het Corfu Aquarium is zonder twijfel het grootste en meest populaire aquarium op het eiland. Dit aquarium ligt in Paleokastritsa en laat de bezoekers kennis maken met talloze verschillende diersoorten.

Openingstijden: Het Corfu Aquarium is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.
Officiële website: Corfuaquarium.com
Adres: Palaiokastritsa 490 83, Griekenland
Telefoonnummer: +30 2663 041339
Tickets: Tickets voor het Corfu Aquarium zijn zowel online als ter plaatse te koop. Een standaard ticket kost €10,- en voor kinderen €6,-. Als je online via de website reserveert krijg je 10% korting.