Op deze manier boek je snel een los ticket naar Corfu

Bij het boeken van een vakantie heb je tegenwoordig veel mogelijkheden. Je kunt voor een pakketreis kiezen, je kunt voor een allinclusive reis kiezen en je kunt voor een losse hotelboeking en losse vliegtickets kiezen. Gaat jouw voorkeur naar laatstgenoemde optie uit? In dit artikel vind je daar enkele handige tips voor.

Snel via het internet boeken

Als je een ticket naar Corfu wilt boeken, doe je dit het beste via het internet. Je kunt rechtstreeks bij een vluchtmaatschappij boeken, maar je kunt ook gebruiken van handige sites maken. Via een site als Skyscanner vergelijk je direct alle vliegtickets naar Corfu met elkaar. Hierbij is het advies om goed naar onderstaande factoren te kijken:

De reisdata

Vanuit Nederland wordt met regelmaat naar Corfu toegevlogen. Met name tijdens het hoogseizoen heb je uit meer dan voldoende vluchten de keuze. Maar, wat is voor jou nou de beste vlucht om te pakken? Om dit te kunnen bepalen, zou je eerst goed over de gewenste reisdata na moeten denken.

Tip: wil je het graag zo goedkoop mogelijk houden? Kijk dan eens naar de minst populaire reisdata. Dit zijn vooral de data die nét buiten de schoolvakanties vallen.

De luchthaven

Wil je vanuit Amsterdam naar Corfu vertrekken? Of wil je vanuit Rotterdam naar Corfu vertrekken? Dit zijn twee van de luchthavens waarvandaan vliegtuigen naar Corfu vertrekken. Bepaal voor jezelf welke luchthaven je voorkeur geniet.

De luchtvaartmaatschappij

Wij raden je ook aan om goed naar de maatschappij te kijken. Grote namen zoals Transavia en EasyJet vliegen met enige regelmaat naar Corfu toe. Je kunt echter ook voor minder bekende namen kiezen. zo kun je met Austrian Airlines en Lufthansa vliegen.

Tip: kies wel altijd voor een rechtstreekse vlucht. Een maatschappij als Aegean biedt goedkope vliegtickets aan, maar dit zijn wel vluchten met een tussenstop. Je doet er daardoor meer dan 14 uur over om naar Corfu te vliegen.

Maak een goede vergelijking

Al met al is het van belang dat je een goede vergelijking gaat maken. Let hierbij uiteraard ook op de kosten, de vertrektijden en de bagage die je (gratis) mee mag nemen.