Hoe vaak is er noodweer op Corfu?

Corfu, het zonnige griekse eiland in de Ionische Zee, is bekend om zijn milde mediterraan klimaat en lange, droge zomers. Toch kan het op het eiland ook af en toe noodweer voorkomen.

Volgens gegevens van het Griekse meteorologische instituut (HNMS) is de kans op noodweer op Corfu het grootst in de wintermaanden, met name in december en januari. In deze maanden kan het eiland worden getroffen door hevige regenval, harde windstoten en mogelijk zelfs hagel. In de zomermaanden is de kans op noodweer echter veel kleiner, hoewel er af en toe onweersbuien kunnen voorkomen.

Gemiddeld gezien valt er op Corfu per jaar ongeveer 800 millimeter regen, wat lager is dan het Griekse landelijk gemiddelde van ongeveer 1000 millimeter. De meeste regen valt in de wintermaanden, terwijl de zomermaanden doorgaans droog zijn.

In termen van temperatuur is Corfu relatief mild, met gemiddelde hoge temperaturen in de zomer rond de 30 graden Celsius en gemiddelde lage temperaturen in de winter rond de 10 graden Celsius. De zee temperaturen blijven ook aangenaam, met gemiddelden rond de 20 graden Celsius in de zomer en rond de 15 graden Celsius in de winter.

Al met al is de kans op noodweer op Corfu relatief klein, vooral in vergelijking met andere delen van Griekenland. Toch is het altijd verstandig om voorbereid te zijn en op de hoogte te blijven van het weerbericht tijdens uw reis naar het eiland. Bekijk hier het weer op Corfu.