Boottocht Corfu Albanie

Unieke ervaring opdoen? Boek een bootreis van Corfu naar Albanië!

Een boottocht van Corfu naar Albanië is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je vakantie in Griekenland. Wil je liever niet zelf een boot huren, maar gevaren worden? Deze boottocht is niet alleen een prachtige manier om van het ene naar het andere land te reizen, maar het biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de adembenemende uitzichten op de Ionische Zee en de Albanese kustlijn. In onderstaand blog kun je de voordelen lezen, van het maken van deze bootreis en welke rederijen deze tocht aanbieden. In dit filmpje krijg je een goede indruk van de bootreis!

De voordelen van een boottocht van Corfu naar Albanië

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het maken van een boottocht van Corfu naar Albanië. Ten eerste is het een comfortabele en ontspannen manier om te reizen. In plaats van urenlang in de auto te zitten of in de rij te staan voor de grensovergang, kan je achteroverleunen en genieten van het prachtige uitzicht op zee. Daarnaast biedt een boottocht je de mogelijkheid om op een unieke manier beide landen te ervaren. Je ziet bijvoorbeeld de prachtige kustlijn van Albanië vanuit een ander perspectief en kan genieten van de frisse zeelucht. Bovendien is een boottocht ook vaak sneller dan reizen over land, dus het bespaart je kostbare vakantietijd. Ben je nog op zoek naar een fijn hotel om te overnachten op Corfu? Je vindt hier uitstekende hotels op het eiland!

Rederijen die een boottocht van Corfu naar Albanië aanbieden

Er zijn verschillende rederijen die een boottocht van Corfu naar Albanië aanbieden, elk met hun eigen vertrektijden en voorzieningen. Hieronder vind je een overzicht van de rederijen die deze tocht aanbieden en waar je meer informatie over hun diensten kunt vinden.

1. Liberty Lines

Liberty Lines is een Italiaanse rederij die al meer dan 20 jaar actief is in de Ionische Zee. Ze bieden dagelijkse veerdiensten aan tussen Corfu en de Albanese steden Saranda en Vlora. De vertrektijden variëren afhankelijk van het seizoen, maar er zijn gemiddeld 3 tot 4 afvaarten per dag. De vaartijd is ongeveer 1 uur en 30 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Officiële website: Libertylines.com

Tickets voor de boottocht van Liberty Lines kunnen online worden gekocht via hun website of bij hun kantoor in de haven van Corfu. Het is aan te raden om op tijd te boeken, vooral in het hoogseizoen.

2. Ionian Seaways

Ionian Seaways is een Griekse rederij die al meer dan 20 jaar actief is en een dagelijkse veerdienst aanbiedt tussen Corfu en Saranda. De vertrektijden zijn afhankelijk van het seizoen, maar er zijn doorgaans 2 afvaarten per dag. De vaartijd is ongeveer 45 minuten.

Officiële website: Ionianseaways.gr

Tickets voor de boottocht van Ionian Seaways zijn online te koop via hun website of bij hun kantoor in de haven van Corfu. Ook hier is het aan te raden om op tijd te boeken, vooral in het hoogseizoen.

3. Joy Cruises

Joy Cruises is een Nederlandse rederij die een dagexcursie aanbiedt van Corfu naar de Albanese stad Saranda. De boot vertrekt ’s ochtends vanuit de stad Gouvia op Corfu en maakt een stop bij de grotten van Papanikolis en het eiland Ksamil voordat het aankomt in Saranda. De tickets zijn inclusief rondvaart, lunch en een bezoek aan een traditioneel Albanese dorpje. De terugreis is in de late namiddag.

Officiële website: Joycruises.gr

Tickets voor de boottocht van Joy Cruises kunnen online worden gekocht via hun website of bij hun kantoor in Gouvia. Deze boottocht is alleen beschikbaar op bepaalde dagen, dus het is raadzaam om vooraf te boeken.