Dit strand op Corfu is perfect met peuters

Ga je binnenkort met je gehele gezin naar Corfu toe? En wil je de vakantie voor jezelf en voor je peuter zo aangenaam mogelijk maken? Dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alle benodigde kleding voor je peuter meeneemt. Denk hierbij aan luchtige kleding, aan een pet, aan een hoedje en aan de benodigde accessoires.

Verder is het ook aan te raden om je te verdiepen in het eiland. In welk hotel kun je bijvoorbeeld het beste verblijven met je peuter? En naar welk strand kun je het beste toe gaan met je peuter? Op die laatste vraag ga je in dit artikel een passend antwoord vinden. Wij hebben namelijk enkele stranden geselecteerd die erg geschikt voor gezinnen met een peuter zijn.

Paleokastritsa 

Op Corfu is Paleokastritsa één van de mooiste en meest unieke plaatsen. Dit is niet alleen aan het bijbehorende klooster te danken, maar ook de prachtige zandstranden. Belangrijk voordeel van dit plaatsje is dat je rondom dit plaatsje tal van kleine zandstranden vindt.

Belangrijk voordeel voor jou en jouw peuter: de kans dat je je peuter op dit strand kwijtraakt, is nihil. Je kunt je peuter dus lekker zijn/haar gang gaan, terwijl jij rustig een boekje leest. Ondertussen geniet je van een prachtige omgeving, van het azuurblauwe water en van de gezellige sfeer.

Porto Timoni

Een andere aanrader is Porto Timoni. Dit strand is niet al te makkelijk te bereiken, maar is voor peuters echt heel leuk. Dit komt onder andere doordat het strand vrij klein is én doordat het water heerlijk warm is. Wel is het goed om te weten dat bij dit strand geen faciliteiten te vinden zijn. Neem daarom zelf voldoende water mee. 

Agios Georgios

Wil je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken? Dan is het strand van Agios Georgios een prima optie voor je. Dit strand is makkelijk te bereiken, is vrij groot en is erg gezellig. Op dit strand kun je bovendien een waterfiets huren. Grote kans dat je peuter het erg leuk en spannend gaat vinden om op een waterfiets de zee op te gaan.