Dit zijn de leukste uitjes met kinderen op het eiland

Corfu is een populaire bestemming onder Nederlanders. Vooral gezinnen met kinderen gaan vaak op vakantie naar dit Griekse eiland. Je kunt hier natuurlijk lekker aan het strand liggen, of aan het zwembad in het hotel. Corfu heeft hiernaast nog veel meer leuke bezienswaardigheden en activiteiten, ook voor als je reist met kinderen. Hieronder lees je onze favoriete uitjes met kinderen op het eiland Corfu.

De waterparken

Wat ieder kind natuurlijk geweldig zal vinden is een dagje naar een waterpark. Je hebt op Corfu meerdere waterparken, zoals in het midden van het eiland en helemaal in het noorden. In het noorden van Corfu heb je het Sidari Waterpark. Dit is een wat kleiner park, maar heeft leuke glijbanen voor de kinderen.

Voor de meeste mensen die op vakantie gaan naar Corfu, zal dit park te ver weg liggen. Corfu stad ligt in het midden van het eiland, waardoor je lang moet reizen om hier te komen. Gelukkig zit er nog een groot waterpark in het midden van het eiland, genaamd Aqualand Corfu. Dit park heeft wel 15 zwembaden, 35 waterglijbanen en andere attracties. Er zijn ook een aantal restaurants, waar je lekker kunt lunchen.

Dagje naar Corfu stad

Corfu stad zelf is ook erg leuk om naar toe te gaan. Je hebt hier gezellige straatjes en pleinen, waar je lekker kunt eten of een ijsje kunt halen. In de stad heb je ook veel te doen, zoals een bezoekje brengen aan het oude kasteel of het fort. Ook zijn er verschillende opgravingen in Corfu stad.

Overige activiteiten

Verblijf je zelf in Corfu stad, of een andere grotere plaats op het eiland? Dan kun je gemakkelijk een auto huren. Dit is erg leuk, want er zijn ook veel leuke activiteiten in het binnenland. Denk hierbij aan de gezellige, kleine dorpjes en de prachtige natuur waar je kunt wandelen en fietsen. Op Corfu heb je ook verschillende museums, zoals het schelpenmuseum. Je hebt ook een groot aquarium met vissen en reptielen, een Jeepsafari en nog veel meer leuke activiteiten. Als je met kinderen reist naar Corfu, zijn er dus genoeg activiteiten op het eiland. Zo kun je ook eens een dagje afwisselen, zodat je niet elke dag op het strand of aan het zwembad ligt.