Om deze redenen moet je eens kamperen op Corfu

Corfu is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn groene landschap, kristalheldere wateren en rijke geschiedenis trekt het jaarlijks duizenden reizigers aan. Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring en dicht bij de natuur wilt zijn, is kamperen op Corfu de ideale manier om het eiland te verkennen. In deze blog vertellen we je waarom kamperen op Corfu de beste keuze is voor een Griekse vakantie.

Waarom kamperen op Corfu?

Kamperen op Corfu biedt een unieke en betoverende ervaring die verder gaat dan de typische vakantie. Het eiland staat bekend om zijn weelderige groene landschappen. Kamperen biedt reizigers de mogelijkheid om te ontwaken te midden van olijfgaarden, cipressen en kleurrijke bloemen. Corfu kent prachtige natuurgebieden waar je kunt wandelen en genieten van het uitzicht.

Kampeerplekken op het eiland bevinden zich vaak in afgelegen gebieden, waardoor je ver weg kunt blijven van de drukte en lawaai. Corfu kent prachtige stranden en afgelegen baaien, hierdoor is het eiland een waar paradijs voor strandliefhebbers. Kamperen aan de kustlijn geeft je de mogelijkheid om te ontwaken met het geluid van zachte golven en de geur van de zilte zeelucht. Nog niet ervan overtuigd of kamperen wel de juiste manier voor jou is voor je volgende vakantie in Corfu? Bekijk campings in Griekenland op Campings.nl en laat je inspireren door de verschillende prachtige campings op het eiland.

Kamperen op dit eiland biedt niet alleen de gelegenheid om de natuurlijke schoonheid te ervaren, maar ook om historische bezienswaardigheden te verkennen, zoals Venetiaanse forten, Byzantijnse kerken en traditionele dorpjes. Voor de avontuurlijke kampeerder biedt Corfu tal van mogelijkheden voor activiteiten zoals wandelen, snorkelen, kajakken en zelfs duiken. Ontdek de gevarieerde natuurlijke omgeving van het eiland op een actieve en opwindende manier. De campings van Corfu bieden een onvergetelijke ervaring op het eiland. Het is niet voor niets een populaire kampeerbestemming.

Wat is er te doen op Corfu

Corfu kent talloze bezienswaardigheden die stuk voor stuk zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stad Liston, deze oude stadswijk heeft misschien wel de meest charmante winkelstraat die je ooit tegen zult komen. De stad kent een prachtige Venetiaanse geschiedenis en is nog steeds merkbaar in de stad als je er rondloopt. Denk aan grote gebouwen en romantische balkonnetjes versierd met de meest kleurrijke bloemen. Je denkt bijna dat je een schilderij bent binnengelopen. Nog een aanrader van ons is het beklimmen van Pantokrator, ook wel bekend als  het ‘dak’ van Corfu. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over heel het eiland en de Middellandse Zee. Ben je opzoek naar waterpret? Dan is een bezoek aan Aqualand Waterpark de perfecte plek voor jou! Hier kun je de hele dag genieten van talloze glijbanen, ieder weer op een andere manier spectaculair en avontuurlijk. Zeker een aanrader om met de kinderen naar toe te gaan. Van plan om een van deze activiteiten te gaan doen tijdens je vakantie op Corfu? Dan is het natuurlijk handig om op een camping te verblijven die hierbij in de buurt ligt.

Daarnaast moeten we de Griekse keuken niet vergeten. Er is niks lekkerder dan een heerlijke maaltijd eten bij een restaurant terwijl je uitzicht hebt over de Middellandse Zee. Dan lijkt alles lekkerder te smaken. Dus wil je jezelf echt verwennen op vakantie? Zoek dan een mooi restaurant uit en besteed de avond onder het genot van een paar drankjes en een bord met heerlijk eten.

Campings in Corfu

Wanneer je kiest voor een camping in Griekenland wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt.  Op de website Campings.nl vind je de beste campings op Corfu. Door middel van filterfuncties kun je de faciliteiten aanvinken die je graag wilt terug zien op je camping en de perfecte camping vinden voor jouw Griekse vakantie. Veel plezier!