Agios Stefanos, Corfu

Dit prachtige kustdorpje heeft een schitterend breed zandstrand. Dat betekent dat er altijd wel een plekje op het strand te vinden is die je zal bevallen. Agios Stefanos ligt op 38 kilometer van Corfu Stad. Het brede zandstrand is erg geliefd bij jonge gezinnen, omdat het namelijk heel geleidelijk afloopt in zee. Ideaal als je jonge kinderen hebt, zij kunnen hier dan lekker spelen in het ondiepe water. In Agios Stefanos vind je prima restaurants en bars, waar het heerlijk eten en drinken is. De visgerechten zijn hier echt een aanrader, de vis is hier vanmorgen nog gevangen!
Niet ver van het strand is een vissershaventje, vanaf hier kun je naar verschillende eilandjes toevaren, zoals Othoni en Erikhousa. Wil je graag met het openbaar vervoer naar Agios Stefanos? Dan kun je hier prima met de bus naar toe. Er is nog een Agios Stefanos op Corfu, dit dorpje ligt aan de noordoostkust van het eiland.

Bezienswaardigheden in Agios Stefanos

1. Vissershaventje
Dit vissershaventje geeft je meteen dat unieke Corfugevoel. Een bezienswaardigheid die je hier niet mag missen.
2. Agios Stefanos Beach
Heerlijk, breed zandstrand waar het prima vertoeven is. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.
3. Eilandjes voor de kust
Vanaf het vissershaventje kun je hier prima een boot boeken naar bijvoorbeeld het eiland Othoni. Heerlijk genieten van het water, de zon en de wind. En natuurlijk van dit leuke eilandje natuurlijk.

Agios Stefanos Bezienswaardigheden


Als je naar Agios Stefanos gaat, mag een bezoek aan het vissershaventje niet ontbreken. In dit haventje is altijd wel iets te beleven. Je ziet er vissers komen en gaan, altijd leuk om te zien of er nog iets in de netten zit. Vanaf dit vissershaventje kun je overigens prachtige tochten maken naar onder andere de eilandjes Othoni en Erikhousa. Vanaf de Ionische Zee heb je hier een prachtig uitzicht op het eiland Corfu. Op het strand van Agios Stefanos, heb je prima watersportfaciliteiten. Voor jonge gezinnen is dit brede zandstrand ook ideaal, het is er ondiep waardoor kinderen er fijn kunnen spelen. Wandelen op dit brede strand is ook heerlijk, er is ruimte genoeg voor iedereen.

Bekijk aanbiedingen voor Agios Stefanos

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Agios Stefanos

Klimaat Agios Stefanos

Net als op de rest van Corfu, is het klimaat van Agios Stefanos erg aangenaam. De zomers zijn lekker warm, maar niet extreem heet. De temperatuur in de winters is erg gemiddeld, waardoor je hier ook in de koudere maanden een mooie vakantie kunt boeken. De winters zijn erg mild, met misschien af en toe wat regen.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperaturen in Agios Stefanos liggen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Dit is erg aangenaam voor een strandvakantie. In de zomermaanden juli en augustus kan het wel eens flink oplopen. In de winters is het gemiddeld 15 graden. Het water op Corfu is ook altijd lekker warm, zo’n 25 graden in de zomer. Zelfs in de winter valt het mee hoe erg de zee afkoelt, met een temperatuur van 12-15 graden.