Als backpacker naar Corfu? Bekijk onze tips!

Corfu is naast de andere Griekse eilanden Santorini, Mykonos, Kreta en Rhodos een van de meest bekende vakantielocaties. Het kan daarom een flinke duit kosten om deze te bezoeken in het hoogseizoen. Maar betekent het dat alleen mensen met een flink gevulde portemonnee en dure schoenen in aanmerking komen voor een Griekse vakantie? Lees mee voor tips en advies om van Corfu te kunnen genieten zonder bankroet te raken.

Waarom Corfu?

Dit prachtige Griekse eiland biedt ontzettend veel unieke ervaringen aan die je vanaf de eerste dag tot aan de dag van je vertrek bezighouden. Met zijn betoverende stranden en kristalhelder water, voelt dit Griekse eiland echt aan als een waar paradijs op aarde. Wist je trouwens dat de oude stad van Corfu op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Je kunt er gewoon met je backpack rugzak doorheen lopen alsof er niets aan de hand is. Je hoeft er namelijk geen entree te betalen om te kunnen genieten van zijn musea, kastelen, paleizen en andere Venetiaanse architectuur. Ook zijn er veel betaalbare rondleidingen en tours te vinden die een tipje van de sluier kunnen lichten over de cultuur en geschiedenis van de stad. De oude stad is ongetwijfeld een enorme publiekstrekker voor alle leeftijden en je hoeft echt niet diep in de buidel te tasten om er in volle teugen van te kunnen genieten.

De stranden

Ben je eerder op zoek naar een budgetvriendelijke vakantie aan zee, dan ben je op Corfu zeker aan het juiste adres. Neem alvorens een kijkje online naar de vele budget hostels en je zult zien dat ze zich allemaal op minimale loopafstand van het strand bevinden. De stranden lijken net alsof ze regelrecht uit een ansichtkaartje komen; fluweelzacht zand, een kraakheldere zee en plaats genoeg om je eens lekker lang uit te kunnen strekken op het strand. Enkele bekende stranden zijn  Paleokastritsa, Sidari, Glyfada en Kontokali. Houd je van snorkelen? Kijk dan eens naar de Afionas baai. Omdat je nergens verplicht bent om te betalen voor deze openbare stranden, kun je deze dus gerust beschouwen als een kosteloze manier om heerlijk te kunnen genieten van je vakantie. Neem je valentino crossbody tas mee en geniet ervan!

Hotels of hostels

De meest geboekte accommodaties zijn vooral hotels die zich aan het strand of in de oude stad bevinden. Deze zijn uiteraard prachtig gelegen, bieden vaak heerlijke maaltijden aan en er is altijd wel een zwembad te vinden, maar daar betaal je dan ook voor. De andere optie is om een hostel te boeken die misschien net iets verder van het strand af ligt, maar die wel een enorm stuk goedkoper zal zijn dan een hotel. Hostels bieden ook vaak de optie aan voor een inclusief ontbijt of een eventuele optie om zelf je maaltijden te bereiden in een gedeelde keuken. Als je kiest voor een hostel is de kans ook veel groter dat je al snel andere backpackers tegenkomt. Dit kan erg leuk zijn omdat backpackers toch al vaak afhankelijk zijn van tips en advies om plaatsen te bezoeken waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten. Bovendien kun je er misschien wel een levenslange vriendschap aan overhouden. Wie weet!