Zwemmen er haaien in de zee rondom Corfu?

Corfu trekt jaarlijks duizenden toeristen aan met zijn betoverende stranden en dorpen. Onder de zonnige hemel en langs de kustlijn beginnen sommige reizigers zich echter af te vragen of er haaien zijn in de wateren rondom Corfu.

Zijn er haaien bij Corfu?

Gelukkig kunnen we met geruststelling zeggen dat de kans op het tegenkomen van haaien bij Corfu uiterst klein is. De Middellandse Zee, waaraan Corfu grenst, herbergt slechts enkele haaiensoorten, en deze zijn over het algemeen niet gevaarlijk voor mensen.

Een van de meest voorkomende haaien in de Middellandse Zee is de gevlekte gladde haai. Deze haaiensoort is over het algemeen klein, niet-agressief en voedt zich voornamelijk met vis. Ze vermijden doorgaans drukke kustgebieden en vormen zelden een bedreiging voor zwemmers. Andere haaien die in de Middellandse Zee voorkomen, zijn onder meer de voshaai en de blauwe haai, maar deze worden ook zelden in de buurt van de kust gezien.

Contact met mensen

Het is belangrijk op te merken dat haaien over het algemeen vermijden in contact te komen met mensen. De meeste haaienaanvallen zijn het gevolg van misverstanden of verkeerde identificatie. Mensen zijn niet hun natuurlijke prooi, en haaien zullen eerder kustgebieden vermijden waar veel menselijke activiteit is.

Corfu staat bekend om zijn toegankelijke stranden, perfect voor zwemmen en snorkelen. Toeristen kunnen met een gerust hart genieten van de prachtige zeeën rondom het eiland, wetende dat de kans op haaienaanvallen minimaal is. Veiligheidsmaatregelen, zoals het zwemmen binnen aangewezen gebieden en het vermijden van activiteiten die haaien kunnen aantrekken, blijven echter altijd verstandig.