Wat maakt Corfu anders dan andere Griekse eilanden?

Corfu is een prachtig eiland in het noordwesten van Griekenland. Wat Corfu uniek maakt ten opzichte van andere Griekse eilanden is de combinatie van Venetiaanse, Franse en Britse invloeden in de architectuur, cultuur en keuken. Verder heeft Corfu prachtige landschappen en een interessante geschiedenis. Wil je weten waarom wat Corfu uniek maakt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dit eiland.

Venetiaanse architectuur

Een van de meest opvallende kenmerken van Corfu is de Venetiaanse invloed in de architectuur van de stad. In de 14e eeuw was Corfu een Venetiaanse stadstaat en deze invloed is nog steeds duidelijk zichtbaar in de oude binnenstad van Corfu-stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad heeft smalle steegjes, kleurrijke gebouwen en Venetiaanse forten en torens die de skyline domineren.

West-Europese invloed

Een andere opvallende invloed op Corfu is de Franse. In de late 18e en vroege 19e eeuw werd Corfu geregeerd door de Fransen en deze invloed is te zien in de neoklassieke gebouwen en statige pleinen in de stad. De Spianada, een groot plein in het centrum van Corfu-stad, is het grootste stadsplein van Griekenland en heeft een Frans-geïnspireerde arcade. De Britse invloed is ook te zien in Corfu. In de 19e eeuw was Corfu een Britse protectoraat en de Britse invloed is te zien in de cricketvelden en de elegante koloniale herenhuizen die nog steeds te zien zijn in de buitenwijken van de stad.

De combinatie van deze verschillende invloeden maakt Corfu uniek in vergelijking met andere Griekse eilanden, waar meestal slechts één cultuur de overhand heeft. Dit heeft ook geleid tot een unieke culinaire scene in Corfu. De lokale keuken combineert Griekse, Italiaanse en Franse invloeden en heeft gerechten zoals pastitsada, een pasta- en vleesgerecht met Italiaanse invloeden, en sofrito, een stoofpot met Franse invloeden.

In veel opzichten is Corfu dus een heel ander eiland dan de andere Griekse eilanden. Door de invloeden van verschillende culturen heeft het eiland een hele eigen stijl en sfeer gekregen. Een vakantie op Corfu is daarom heel anders dan een vakantie in de rest van Griekenland.