Wat is de beste tijd om naar Corfu te gaan?

Corfu is een populaire vakantiebestemming voor mensen van over de hele wereld. Het eiland heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. Maar wat is de beste tijd om Corfu te bezoeken? In dit artikel bespreken we de verschillende seizoenen op Corfu en geven we aan wanneer de ideale tijd is voor jouw vakantie op Corfu.

Corfu in de Zomer (juni tot en met augustus)

De zomer is de drukste tijd op Corfu, en het hoogseizoen betekent ook hoge prijzen. Dit seizoen is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een strandvakantie en het nachtleven willen ervaren. In de zomer zijn de stranden het warmst en zijn er veel watersportactiviteiten en boottochten beschikbaar. Het is ook het seizoen waarin het eiland het meest levendig is, met veel festivals en evenementen. Als je van drukte houdt en niet bang bent voor hoge prijzen, dan is de zomer de perfecte tijd om op vakantie naar Corfu te gaan.

Voor- en najaar (april tot en met mei en september tot en met oktober)

Het voor- en najaar zijn de ideale tijden om Corfu te bezoeken als je op zoek bent naar rustiger weer en minder toeristen. Het weer is aangenaam, met temperaturen rond de 20 graden Celsius en minder drukte op de stranden en in de stadjes. Het is ook de ideale tijd om te wandelen en te fietsen op het eiland, omdat de temperaturen niet te hoog zijn. In het voor- en najaar zijn de prijzen ook lager dan in de zomer, waardoor je meer waar voor je geld krijgt. Als je de drukte wilt vermijden en van een ontspannen vakantie houdt, dan is het voor- of najaar de beste tijd voor jouw vakantie op Corfu.

Winter (november tot en met maart)

Hoewel het weer in de winter op Corfu mild blijft, is dit niet de ideale tijd om het eiland te bezoeken. Veel hotels en restaurants zijn gesloten en er zijn minder activiteiten. Het eiland kan er somber uitzien tijdens de wintermaanden, waardoor het minder aantrekkelijk is voor toeristen. Als je van plan bent om Corfu te bezoeken, raden we je aan om dit in een ander seizoen te doen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een strandvakantie met drukte en bruisend nachtleven, dan is de zomer de beste tijd om Corfu te bezoeken. Als je liever de rust opzoekt en wilt genieten van het milde weer en minder toeristen, dan is het voor- of najaar de perfecte tijd om Corfu te bezoeken. In ieder geval is Corfu het hele jaar door een prachtige vakantiebestemming en wij raden je aan om dit Griekse eiland te bezoeken tijdens een van de seizoenen die het beste past bij jouw wensen.

Wil je de beste prijs kwaliteit optie? Dan raden wij aan om in Mei op September te gaan. Je betaald dan niet de tarieven van het hoogseizoen, maar je hebt wel een goede kans op lekker weer.