Overnachten in het San Marco hotel op Corfu? Lees onze uitgebreide review!

Al langere tijd stond een vakantie naar Corfu op mijn verlanglijstje, dit eiland heeft mij op één of andere manier altijd gefascineerd; met zijn prachtige natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Voor mijn verblijf op Corfu had ik gekozen voor Hotel San Marco, gelegen in Ipsos, aan de noordoostkant van het eiland. Hieronder kunnen jullie lezen, hoe ik dit verblijf in dit hotel heb ervaren!

Kamer

Wat mij opviel aan de kamer die ik geboekt had, was dat dit mijn verwachtingen ver overtrof. De kamer had eigenlijk alles wat ik belangrijk vind aan een hotelkamer; een prima bed, kluisje voor waardevolle spullen en een airconditioning. Daarnaast was er een televisie op de kamer, een koelkast en zelfs een kookplaatje waar je zelf een maaltijd op kunt bereiden. Dit laatste vind ik zelf altijd wel fijn, om bijvoorbeeld onder de middag even een eitje te bakken voor mezelf. Het allerbelangrijkste wat mij betreft; de kamer was schoon en netjes bij aankomst. Overigens kun je hier ook gaan voor een tweekamerappartement waar je met wel vier personen in kunt verblijven en zelfs is er een maisonnette waar je met vijf personen in kunt.

Trappen lopen

Wat me wel opviel is dat dit hotel niet ideaal is voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Er zijn veel trappen die je op en af moet lopen om bij de faciliteiten te komen, liften heb ik hier niet gezien in het complex. Dat is wel iets om rekening mee te houden, mocht je slecht ter been zijn of in een rolstoel zit. Op een ochtend had ik wat last van mijn enkel (na een rondje hardlopen), toen viel het traplopen mij eigenlijk best zwaar!

Direct omgeving

Het hotel ligt middenin het groen, bovenop een heuvel. Dat vind ik altijd wel heel fijn om op vakantie; als je een rondje wilt lopen rondom het hotel, dat je meteen in de natuur zit. Zelf hou ik niet zo van hotels die bijvoorbeeld tussen andere hotels staan waarbij je alleen maar hoogbouw hebt. Hier heb je altijd uitzicht op zee, omdat het hotel zich op een heuvel bevindt. Alles is lekker dichtbij; het strand en het centrum van Ipsos liggen op loopafstand. Je hoeft hier eigenlijk helemaal niet weg als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie, waarbij je toch af en toe wat wilt doen.

Eten en drinken

Het eten in het restaurant is hier prima, bovendien is er ook een bar waar je wat kunt drinken. Het viel mij op dat het personeel erg gastvrij is. Als je iets vraagt over bijvoorbeeld iets wat je niet duidelijk is op de menukaart, wordt dit je meteen goed uitgelegd. Het ontbijt vond ik wel wat aan de karige kant, maar wellicht is dit normaal in Griekenland. Wel iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een lange wandeling wilt gaan maken, dan kun je beter bij de supermarkt nog wat extra brood en beleg inslaan voordat je op pad gaat. De eigenaar doet er overigens wel alles aan om de gasten het naar het zin te maken. Als je wat wil weten over de omgeving bijvoorbeeld, legt hij je dit allemaal uit, waarbij hij uitgebreid de tijd voor je neemt.

Faciliteiten

Viel me wel op dat de fitness gesloten was tijdens mijn verblijf, dat vond ik wel jammer. De zwembaden zijn hier prima, ook voor de kinderen is er overigens een zwembad. Ik heb zelf ook nog een middag op het strand gelegen, hier kun je ligbedden en parasols huren, dat is ook prima voor elkaar. Wat mij betreft een prima hotel met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Aanrader!