Met de camper naar Corfu? Bekijk eerst onze 7 tips!

Reis je binnenkort naar Corfu met de camper? Wat een geweldig idee! Deze prachtige Griekse parel biedt een overvloed aan adembenemende uitzichten, charmante dorpjes en heerlijke stranden. Maar voordat je vertrekt, is het altijd handig om goed voorbereid te zijn. Daarom hebben we een lijst samengesteld met 7 essentiële tips om je avontuur soepel en zorgeloos te laten verlopen.

Huur of koop een goede camper

Een goede camper is de sleutel tot een geweldige reiservaring. Kies daarom een passende camper voor je reis. Via bijvoorbeeld Goboony kun je eenvoudig een camper huren. Controleer of alle voorzieningen, zoals de keuken, badkamer en slaapruimte, goed functioneren en schoon zijn. Het is ook belangrijk om te kijken naar de rijervaring – voelt de camper veilig en comfortabel op de weg? Een beetje extra onderzoek en voorbereiding kan veel plezier opleveren en ongemakken onderweg minimaliseren, waardoor je optimaal van je tijd in Corfu geniet.

Bepaal je route

Bepaal ten tweede je route voordat je naar Corfu vertrekt. Corfu is niet enorm groot, maar er zijn zoveel mooie plekjes te ontdekken dat een beetje planning zeker geen kwaad kan. Overweeg welke bezienswaardigheden je absoluut niet wilt missen en stippel je route daar rondom uit. Probeer op z’n minst enkele van de schilderachtige dorpjes, prachtige stranden en historische locaties in te plannen. Vergeet ook niet wat ruimte over te laten voor spontane uitstapjes – soms zijn de onverwachte ontdekkingen het meest memorabel! Gebruik handige reisapps en kaarten om je te helpen navigeren en te verzekeren dat je niets mist.

Neem de juiste spullen mee

Natuurlijk wil je goed voorbereid op pad gaan, maar vergeet niet: je gaat op vakantie om te ontspannen en plezier te hebben! Pak dus alleen de echt nodige spullen in, denk daarbij aan comfortabele kleding, zonnebrandcrème, en een goede kaart of navigatiesysteem. Vergeet niet om wat basisgereedschap, zoals een zaklamp, ducttape, en een EHBO-kit mee te nemen voor het geval er iets gebeurt. En hoewel het verleidelijk is om de halve keuken in te pakken, kun je vaak ook gewoon lokale marktjes bezoeken voor verse producten – dat scheelt ruimte en geeft je een authentieke smaak van Corfu.

Kies het juiste seizoen om te gaan

Kies verder voor het juiste seizoen om te gaan. De reden hierachter? Corfu is het hele jaar door prachtig, maar elk seizoen brengt zijn eigen charme en uitdagingen. In de lente komt het eiland tot leven met bloeiende bloemen en aangename temperaturen, ideaal voor wandelingen en het verkennen van bezienswaardigheden zonder de zomerse drukte. De zomer brengt warm weer en kristalheldere wateren, perfect voor strandliefhebbers – maar houd rekening met de drukte en hogere prijzen. Herfst biedt milde temperaturen en rustiger stranden, een prima combi voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannen getaway. Winter is minder populair door het koelere, natte weer, maar het is ook een tijd waarin je het eiland op z’n rustigst kunt ervaren.

Reserveer campings van te voren

Hoewel het avontuur van op de bonnefooi reizen aantrekkelijk kan zijn, is het slim om je campings van tevoren te reserveren. Het geeft je niet alleen gemoedsrust, maar garandeert ook dat je een plekje hebt op de mooiste locaties van Corfu. Populaire campings kunnen snel volgeboekt zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Een beetje planning zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over beschikbaarheid en je voorkomt dat je op het laatste moment nog moet zoeken.

Heb de juiste documenten bij je

Tevens is het van groot belang om de juiste documenten bij je te hebben.  Waarom je dit moet doen? Het kan je zoveel gedoe besparen als je al je papierwerk op orde hebt voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat je reis- en identiteitsdocumenten, zoals je paspoort of ID-kaart, up-to-date zijn. Vergeet ook niet je verzekeringspapieren en eventuele benodigdheden voor je voertuig, zoals je rijbewijs en groene kaart. Bovendien kunnen sommige campings of accommodaties om identificatie vragen tijdens het inchecken. Dus, een goede voorbereiding verlaagt de stress en laat je zonder zorgen genieten van je avontuur op Corfu!

Boek een plek op de veerboot

Boek tot slot een plek op de veerboot als je van plan bent om met de camper naar Corfu te reizen. Waarom dit zo belangrijk is? Veerboten kunnen in het hoogseizoen snel vol raken, en je wilt niet voor verrassingen komen te staan op de dag van vertrek. Door vooraf te boeken, weet je zeker dat je een comfortabele reis hebt zonder stress op het laatste moment. Daarnaast kunnen er voordelige tarieven beschikbaar zijn voor vroege boekingen, wat je reisbudget wat lucht kan geven.