Handige tips

Ga je op vakantie naar Corfu en hou je ervan om goed voorbereid op vakantie te gaan? Dat is verstandig, want in het buitenland wil je niet voor verrassingen komen te staan. Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, die zeker van pas gaan komen als je op vakantie gaat naar Corfu. Hier komen ze!

Water drinken

Het leidingwater op Corfu kun je gewoon drinken. Het kan wel zo zijn dat het net even anders smaakt, dan je gewend bent, dit kan komen doordat er een lichte chloorsmaak aan zit. Je kunt er altijd voor kiezen om flessen water in te kopen in de supermarkt, als je dit prettiger vindt.

Taal

De voertaal op Corfu is Grieks. Veel eilandbewoners spreken echter ook goed Engels, er zijn zelfs routeborden, waarbij je ook in het Engels plaatsnamen kunt vinden. Een enkele Griek spreekt ook Nederlands, maar doorgaans kun je prima in het Engels met de eilandbewoners praten.

Euro

In Griekenland kun je met de Euro betalen, dus ook op Corfu. Pinnen is geen probleem op het eiland, ook in veel hotels en winkels kun je gewoon pinnen. Het is echter wel zo dat het heel handig is om contant geld bij je te hebben voor plekken waar je niet kunt pinnen. Denk hierbij aan markten, waarbij pinnen in de kramen, vaak niet mogelijk is.

Internet & telefonie

Gemiddeld genomen kun je prima internet gebruiken op Corfu, echter op de hele afgelegen plekken is het signaal vaak minder goed. Griekenland is een Europees land, dus heb jij een bundel voor heel Europa, dan kun je die hier ook gewoon gebruiken. In hotels en restaurants kun je vragen wat de WIFI-code is, om hier gratis gebruik van te kunnen maken. Wat betreft de stekkers; die zijn gewoon hetzelfde als in Nederland. Dus je kunt gewoon de stekker van je oplader (en stekkers van andere apparaten) gewoon in het stopcontact steken.

Winkels open

Normaal gesproken zijn alle winkels overal open tussen negen en twee uur ’s middags. Supermarkten zijn doorgaans van acht uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds open, op zaterdag sluiten deze eerder; namelijk om zes uur. In drukke toeristendorpen en steden, zijn winkels vaker en langer open.

Tijd

Het tijdsverschil tussen Nederland en Griekenland is een uur. Dit houdt in dat het in Griekenland altijd een uur later is als in Nederland. Houd hier rekening mee als je het land binnenkomt en weer verlaat. Overigens is het zo dat aankomst- en vertrektijden op de borden op de luchthaven altijd uitgaan van de lokale tijd, dat is wel iets om rekening mee te houden.

Drugs

Het gebruiken, invoeren en verhandelen van drugs is verboden op Corfu. Heb je toch iets bij je als je aankomt op Corfu of word je betrapt terwijl je iets gebruikt? Dan kun je rekenen op een flinke boete en/of gevangenisstraf.

Baby’s

Op Corfu kun je alles kopen wat je nodig hebt voor je baby; denk hierbij aan luiers en voeding. Je hoeft dit dus niet vanuit Nederland mee te slepen. Heb je een bepaald merk, waar je trouw aan wilt blijven op vakantie? Dan is het wel verstandig om een voorraad hiervan, mee te nemen. Overigens zijn potjes babyvoeding niet zo gebruikelijk als hier in Nederland, het aanbod hierin is beperkt.

Boek vandaag jouw vakantie naar Corfu

Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5